Cozmin Gușă l-a demobilizat total pe Selly intr-un conflict referitor la armata obligatorie. Omul lui Geoană s-a retras din lipsă de munitie!
Postat la: 03.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Mircea Geoană pare că își face campanie cu vedete și influenceri. Vloggerul Selly (Andrei Șelaru) a fost invitat la un important eveniment al NATO, care se ține la Miami.
Invitat în emisiunea „Lupta pentru România", moderată de Nicoleta Cone la Realitatea PLUS, Selly a dezvăluit că va fi speaker la evenimentul NATO de la Miami și va vorbi despre pericolele social media în anul electoral 2024. Pornind discuția de la acest subiect, Cozmin Gușă l-a întrebat pe Selly, în vârstă de 23 de ani, care este perspectiva lui cu privire la reintroducerea armatei obligatorii în România și a explicat de ce este necesară o astfel de măsură la noi în țară.
Cozmin Gușă își propune ca, în programul său de candidat independent la prezidențiale, să introducă serviciul militar obligatoriu. Selly, care va participa la un eveniment al NATO, organizație militară, a fost întrebat de către Cozmin Gușă care este opinia sa cu privire la necesitatea reintroducerii armatei obligatorii, din postura sa de portavoce a tinerilor, dar și de model al acestora. „Mi se pare o idee proastă, nu ader la această idee. Consider că nu acolo este potențialul meu", a răspuns Andrei Șelaru.
Totuși, în eventualitatea în care se va da o lege pe această temă, serviciul militar va fi o obligație a bărbaților care îndeplinesc condițiile necesare pentru a se înrola. Așadar, Cozmin Gușă l-a întrebat pe influencer care ar fi soluția sa în acest scenariu.
„Vă garantez că armata nu va deveni obligatorie. Eu nu voi vota această lege. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, totuși, probabil că m-aș înrola și eu în serviciul militar obligatoriu. Dacă este o obligație pentru toți cetățenii, e o obligație și pentru mine. Dar mi-e foarte greu să mă gândesc la asta, având în vedere probabilitatea extrem de redusă ca acest lucru să se întâmple", a declarat Selly.
Dezbaterea pe tema reintroducerii serviciului militar obligatoriu s-a intensificat odată cu izbucnirea războiului ruso-ucrainean, țări precum Letonia repezindu-se să ia această decizie pentru a-și apăra țara. Inclusiv în România s-a discutat despre această posibilitate, Klaus Iohannis, actualul președinte al țării, spunând că momentan se poate implementa serviciul militar voluntar.
„Probabilitatea nu-i deloc redusă, să știi. Cea mai mare dezbatere despre serviciul militar obligatoriu este în Germania, unde chiar Ministrul Apărării militează pentru acest lucru. De ce? Îmi pare rău că îi întristez înaintea sărbătorilor pe cei care ne urmăresc, dar, din toate calculele mele geopolitice, următoarele două decade din viața noastră, deci vreo 15-20 de ani, vor fi marcate de război. Noi, renunțând la serviciul militar obligatoriu, trebuie să apelăm la mercenari, la trupe străine, pe care nu putem să le comandăm direct. O țară se apără de către cetățenii ei.
În campania electorală vreau să militez pentru reintroducerea armatei obligatorii și, dacă voi ajunge președinte, o voi face, însă trebuie să fim judicioși. De exemplu, noi ne-am angajat la 2,5% din PIB pentru apărare. N-am cheltuit decât 1,6%. Acești 2,5% sunt ceruți de către industria americană de producție militară, de război, de armament pentru ca să facă profit. N-ai ce face cu acel armament dacă nu ai o armată bine antrenată și bine disciplinată. Noi am avut infrastructură de producție de armament. Dacă am investi acei 2,5% în infrastructura de armament, dacă pe tinerii pensionari, care s-au pensionat mult mai devreme, îmi pare rău că trebuie să vă spun, i-am aduce din nou la muncă cu expertiza lor, și i-am plăti bine, am reuși să avem și o infrastructură de producție de armament. Niciodată nu vom putea ajunge la tehnologia la care a ajuns America, Rusia, China, Israelul. Nu trebuie să cumpărăm lucruri inutile, pentru că noi nici nu avem oameni care să le manevreze. Care-i bucuria că avem ofițeri străini pe teritoriul nostru, pe care-i și plătim și care ne și costă? Nu mai bine să-i avem pe ai noștri?
Plus educația. Eu mă gândesc la educația acestor tineri ca Selly sau ca alții. Noi putem să recuperăm părțile proaste din sistemul de învățământ în acele 9 sau 12 luni în care introducem serviciul militar obligatoriu. Ar fi și o detoxifiere de la social media, că tinerii n-or să poată să stea toată ziua pe telefon. Doar cu program, cum am făcut și noi în armată; ne uitam la televizor, cu program, la meciuri, la filme, ascultam muzică seara la pick-up, dar în rest era muncă, luptă, pregătire fizică și pregătire specifică de război.", a explicat Cozmin Gușă.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Mircea Geoană face o gafă monumentală în direct: "Dumnezeu să-i dea sănătate Regelui Mihai!"
Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, a făcut o gafă monumentală, în direct la PRO Tv, în emisiunea Andreei Esca. Vorbind despre Regele Mihai, i-a urat acestuia 'sănătate!'. Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, în Elveția.
-
Soția unui finalist la "Puterea Dragostei" a fost ucisă în Olanda. Bărbatul a aflat despre crimă în închisoare
Gabriel Vasiliu, finalistul celui de-al doilea sezon al emisiunii „Puterea Dragostei", a aflat din închisoare că soția sa, Ana Maria în vârstă de 34 de ani, a fost ucisă în Olanda.
-
Logo-ul Bluetooth are o origine interesantă care combină istoria nordică și simbolismul.
Acesta a fost creat prin combinarea a două rune ale scriptului viking, în special runele „Haglaz" (sig) și „Bjarkan" (ura), care reprezintă inițialele regelui danez Harald „Bluetooth" Gormsson, care a unit Danemarca și Norvegia în secolul al X-lea.
-
Ce trebuie să știe românii despre Declarația Unică Inteligentă și CNP-ul fiscal: "Nu se vor mai putea face erori. Nu este invaziv sau dăunător"
Actul normativ prin care actuala Declaraţie Unică va fi înlocuită cu o Declaraţie Unică Inteligentă (digitală) va fi promovat anul acesta, urmând ca, după adoptare, să fie aplicat din 2026, pentru veniturile anului 2025.
-
România conduce din nou în clasamentul celor mai scumpe piețe pentru electricitate. Vârful de preț a ajuns la 679 de euro/MWh
Energia electrică tranzacționată pe bursa pe piața pentru ziua următoare a ajuns miercuri, 11 septembrie, la aproape 152 de euro pe megawatt-oră în România, cel mai mare preț din Uniunea Europeană și țările învecinate.
-
Viorica Dăncilă intră în partidul lui Cristian Terheș și va candida la alegerile parlamentare din partea PNCR
O informație confirmată dă peste cap toate calculele făcute și dinamitează scena politică: Viorica Dăncilă se alătură partidului condus de Cristian Terheș și va candida pe listele PNCR -Partidul National Conservator Roman la alegerile parlamentare din această toamnă.
-
WSJ: Occidentul forțează Ucraina să-și stabilească obiective realiste pentru a pune capăt războiului
Pe măsură ce Rusia avansează pe front, oficialii occidentali vor ca Ucraina să prezinte obiective realiste de război, informează The Wall Street Journal (WSJ), citând surse în acest sens.
-
Rareș Bogdan anunta ruperea coalitiei dupa alegeri: "Eu nu mai doresc să stau la masă cu PSD. E razboi!"
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, le-a spus miercuri jurnaliștilor că el „nu mai vrea să stea la masă cu PSD" și a adăugat că „singurul motiv pentru care PNL rezistă alături de PSD e războiul din Ucraina".
-
De ce au fost eliberate cele două doctorițe de la Sf Pantelimon. Motivarea scoate la iveală detalii șocante: Dușmanie între asistente și medici
A apărut motivarea magistraților în cazul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon, care a șocat opinia publică. Într-un scandal care a cutremurat sistemul medical, judecătorii au explicat de ce au decis eliberarea celor două doctorițe acuzate de omor.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Șefa autonomiei Găgăuziei șochează: vrea referendum pentru unirea cu România
- 2.Cine ar fi în spatele discursului și cat e de santajabil Crin Antonescu. Jurnalista Rodica Culcer aduce în discuție un fost director al SRI
- 3.Scandal cu acuzații porno și o demisie de răsunet în PSD Vrancea
- 4.Sănătate doar contra cost: Pacienții asigurați, obligați să plătească pentru servicii medicale
- 5.Ciolacu a stat capră la Ursula de pomană: Posturile de comisar european râvnite de România deja s-au împărțit la cei care au sfidat-o pe sefa UE
- 6.Crin Antonescu, atac fără precedent la adresa lui Rareș Bogdan. Cei doi erau cunoscuți pentru relația apropiată
- 7.„Elena, tu ești Kamala de Câmpulung". Imnul de campanie compus pentru Elena Lasconi, care face furori pe internet VIDEO
- 8.Diana Şoşoacă surprinsă alături de Arhiepiscopul Teodosie
- 9.Oficios ungar, atac dur la adresa statului român dar și la liderii „lași" ai UDMR: Provocare brutală românească, românizare violentă
- 10.Cartea lui Nicolae Ciucă a ajuns la editură. Surpriză: Nu se va numi "Un ostaș în slujba țării"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu