Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Israelul e panicat de al cincilea val, "al vaccinatilor". Se discută deja despre a patra doză "super-booster"!

Postat la: 26.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul israelian al sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că e din ce in ce mai probabilă administrarea celei de-a patra doze de vaccin pentru a combate al cincilea val de infecții cu coronavirus.

"Nu este nerezonabil să credem că vom avea nevoie de un al patrulea vaccin", a spus el. A patra doza este deja denumita de presa locala ca un "super-booster". Potrivit ministrului, Israelul nu a intrat încă în "al cincilea val", în ciuda numărului tot mai mare de infecții, potrivit Rai News. Miercuri, comitetul de experți care consiliază guvernul israelian nu a exclus posibilitatea ca statul evreu să fie deja în ajunul celui de-al cincilea val de Covid. Acest lucru se datorează faptului că infecțiile cresc, chiar dacă lent, așa cum a raportat presa israeliană, deoarece eficacitatea vaccinului tinde să scadă în timp și chiar și recenta decizie de a vaccina copiii cu vârste între 5 și 11 ani pare să nu fie suficientă.

Prin urmare, experții recomandă să nu se renunţe la măsurile de protecţie, cum ar fi, de exemplu purtarea măștilor. Se evaluează și vaccinarea copiilor mai mici de 5 ani. reamintim ca Israelul a fost "fruntas" la vaccinare. Pe cand alte state inca mai evaluau situatia, israelienii faceau deja vaccinare in masa, fiind acum "campioni" si la a treia doza, denumita "booster". Cu toata acoperirea vaccinala uriasa, iata ca Isaelul nu e ocolit de alcincilea val dar si de posibilitatea ca sa fi facut cele trei doze "degeaba" intrucat e posibil ca varianta sud-africana, denumita deja "omicron" de experti, sa devina dominanta, iar aceasta se estimeaza ca e de patru pana la cinci ori mai contagioasa si reduce eficacitatea vaccinurilor actuale cu inca 40%, peste cele 20% reduse deja de varianta delta fata de varianta alfa (pe care s-au construit serurile de pana acum).

"Ne îndreptăm spre vaccinarea copiilor sub 5 ani. Va fi nevoie de timp pentru a evalua și a înțelege, dar în viitorul apropiat va trebui să decidem dacă îi imunizăm pe cei mici, sunt reflecții care trebuie făcute, deoarece e necesar să ne adaptăm la evoluția pandemiei", a declarat pentru LaPresse Arnon Shahar, șeful planului de vaccinare din Tel Aviv, cu câteva zile înainte de începerea administrării vaccinului anti-Covid în țară copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

În privinţa ipotezei vaccinării obligatorii, în special pentru cei mai tineri Shahar declară: "În primul rând aș începe cu obligația de vaccinare pentru angajaţii din poliție, pentru profesori și profesioniștii din sănătate". După care subliniază că "rolul medicului este cel de a recomanda să aveți cât mai multe persoane vaccinate" și că "metoda de a face acest lucru este la latitudinea guvernului, a statului. Noi, în Israel nu am forțat niciodată vaccinările și continuăm să avem rate mari de vaccinare". "Este greu să-i constrângi pe oameni", a adăugat el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE