Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Kremlinul anunță reținerea a 11 persoane, implicate în atacul armat de la Moscova. Numărul decedaților ar fi trecut de 90

Postat la: 23.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Patru persoane suspectate de comiterea atacului de la Crocus City Hall, de lângă Moscova, au fost arestate, după ce au fost prinse în urma unei urmăriri cu maşina. În total, autorităţile au reţinut 11 persoane, în timp ce bilanţul persoanelor decedate a trecut de 90.

Potrivit BBC, patru suspecţi au fost arestaţi, după ce cel puţin 93 de persoane au fost ucise în atacul de la concertul din apropiere de Moscova.

Preşedintele Vladimir Putin a fost informat că 11 persoane au fost reţinute, patru fiind arestate, a anunţat şeful Serviciului de Securitate FSB.

Potrivit Reuters, legiuitorul Alexander Khinshtein a citat "informaţii preliminare" potrivit cărora atacatorii se aflau într-un vehicul Renault care a fost reperat de poliţie în regiunea Briansk, la aproximativ 340 km sud-vest de Moscova, vineri seara, dar care nu a respectat instrucţiunile de a opri.

"În timpul urmăririi, s-au tras focuri de armă şi maşina s-a răsturnat. Un terorist a fost reţinut la faţa locului, iar restul au fugit în pădure. În urma căutărilor, un al doilea suspect a fost găsit şi reţinut în jurul orei 3:50. Căutările pentru ceilalţi continuă", a declarat deputatul.

Nu este clar câte persoane au scăpat de la locul faptei. Khinshtein a declarat că în maşină au fost găsite un pistol, un încărcător pentru o puşcă de asalt şi paşapoarte din Tadjikistan.

Bărbaţi în haine de camuflaj au deschis focul cu arme automate asupra spectatorilor de la un concert din apropierea capitalei vineri, ucigând cel puţin 60 de persoane şi rănind 145, într-un atac revendicat de militanţii Statului Islamic.

Atacul este cel mai sângeros din Rusia de la asediul şcolii din Beslan din 2004.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE