Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Messi şi-a anunţat retragerea din echipa naţională

Postat la: 27.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Lionel Messi, căpitanul primei reprezentative de fotbal a Argentinei şi starul Barcelonei, a anunţat, luni, că se va retrage de la echipa naţională, după ce Argentina a pierdut finala Copei America, ediţia centenară a competiţiei, după un meci cu Chile decis la penalty-uri, scor 2-4.

Ajuns la 29 de ani, Messi nu a câştigat până acum niciun trofeu în tricoul echipei naţionale, iar în finala cu Chile a ratat primul penalty. Finala Copei America din acest an s-a disputat pe stadionul MetLife din New Jersey şi a fost decisă la loviturile de departajare după ce în cele 120 de minute niciuna dintre cele două formaţii nu a reuşit să înscrie. La penalty-uri, Messi a executat primul pentru Argentina şi a ratat după ce şi Vidal ratase prima execuţie pentru Chile.

Biglia a mai ratat pentru argentinieni, în timp ce Mascherano şi Aguero au transformat. Pentru Chile au marcat Castillo, Aranguiz, Beausejour şi Silva. Chile s-a impus cu 4-2 şi a câştigat cea de-a doua Copa America din istorie după succesul din 2015.

"Cred că este cel mai bine pentru toată lumea, pentru mine şi pentru cei care îşi doresc asta. Este o decizie luată, s-a terminat pentru mine. Am încercat de atât de multe ori să câştig un trofeu, dar nu am reuşit. Mai mult decât orice, mi-am dorit să câştig măcar acest trofeu, dar nu a fost să fie. Sunt patru finale pierdute de mine, a treia la rând. E dureros, dar cred că pentru mine este imposibil să câştig ceva cu echipa naţională. Este greu, nu este timp pentru analize. În vestiar, am realizat că echipa naţională e un capitol încheiat, nu e pentru mine", a declarat Messi, potrivit BBC.

Messi a câştigat 28 de trofee cu Barcelona, a triumfat de cinci ori în competiţia pentru Balonul de Aur, dar la nivel de echipă naţională a câştigat doar aurul olimpic în 2008. A jucat patru finale (una de Campionat Mondial în 2014 şi trei de Copa America în 2007, 2015 şi 2016), toate pierdute. În ciuda loviturii de departajare ratate, Lionel Messi a încheiat al doilea cel mai bun marcator al Copei America, cu 5 goluri, după chilianul Eduardo Vargas, care a avut 6 reuşite.

După încheierea finalei, ambii selecţioneri au avut doar cuvinte de laudă pentru Lionel Messi. "Cifrele lui Messi sunt de neegalat şi cred că vor rămâne aşa mereu, pentru că este imposibil pentru un fotbalist să facă ceea a realizat Leo. Generaţa mea nu-l poate compara cu Maradona-el a fost atunci cel mai bun, pentru ceea ce a făcut Maradona pentru fotbalul argentinian. Dar cred că jucătorul cel mai bun din lume a evoluat azi aici în SUA", a declarat selecţionerul statului Chile, Juan Antonio Pizzi, care este argentinian.

"Povara unor jocuri consecutive pierdute s-a acumulat în ultimii doi ani. Messi se simte aşa cum te-ai aştepta să simtă un jucător care pierde o finală. Mai ales că Argentina ar fi trebuit să câştige acest trofeu. Dar jucătorii nu au niciun motiv să nu continue să încerce", a precizat Gerardo Martino, selecţionerul Argentinei. Lionel Messi are 113 selecţii şi 55 de goluri în tricoul echipei naţionale a Argentinei. Messi este cel mai bun marcator din istoria naţionalei, depăşindu-l pe Gabriel Batistuta chiar la Copa America.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE