Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Florian Walter a ajuns în Cuba, după o escală la Monaco

Postat la: 12.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Omul de afaceri Florian Walter dat in consemn la frontiera este de negăsit la o săptămână de la percheziţii efectuate de catre DIICOT. Acesta s-ar ascunde în Cuba, susţin surse apropiate omului de afaceri ploieştean. Potrivit surselor citate de ph-online.ro, Walter a părăsit ţară cu o zi înainte ca anchetatorii să desfăşoare percheziţiile la adresa sa de domiciliu, reuşind să anticipeze cu exactitate cursul pe care îl va lua ancheta procurorilor.

În timp ce oamenii legii căutau probe în casa şi la sediul firmei acestuia, Walter se afla deja în drum spre Franţa. Surse neoficiale au declarat că Walter ar fi ajuns la Nisa cu un autoturism, iar de acolo a zburat cu avionul până în America de Nord, având ca destinaţie finală Cuba. La Monaco, Florian Walter a făcut o altă oprire, unde, susţin aceleaşi surse, afaceristul şi-a retras banii dintr-o bancă locală.

Trebuie precizat ca procurorii DIICOT Ploieşti au efectuat saptamana trecuta percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care omul de afaceri Florian Walter este acuzat că a pus bazele unu grup infracţional organizat. Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea că, în perioada 2013-2014, s-a constituit un grup infracţional organizat format din 23 de persoane şi coordonat de suspectul Florian Walter, care a desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă, pentru realizarea operaţiunilor ilicite.

Florian Walter, fost Florian Busca, a iniţiat şi a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societăţii Compania Romprest Service SA Bucureşti a achiziţiilor, de la diverse societăţi comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE