Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Răpirea românului Ionuț Gherguț din Burkina Faso a fost revendicată de teroriști. Ce au cerut aceștia Guvernului român

Postat la: 19.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La mai bine de o lună după răpirea lui Ionuţ Gherguț, românul care lucra în Burkina Faso, gruparea jihadistă Al-Mourabitoune a transmis un mesaj audio prin care revendică ținerea ca ostatec a acestuia și transmite un mesaj Guvernului de la București.

Gruparea teroristă "îndeamnă Guvernul român să acorde atenţie serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului" și susține că oficialii de la București poartă întreaga răspundere a faptului că Gherguț încă se află în mâinile lor.

"Guvernul român va purta întreaga responsabilitate a sorţii ostaticului, dacă întârzie să profite de ocazia care îi este dată să-şi elibereze cetăţeanul", se mai spune în înregistrare, într-o aparentă referire la lipsa negocierilor cu Bucureștiul, notează AFP.

Mesajul audio este prezentat în numele lui Adnan Abou Walid Sahraoui, care se prezintă drept liderul grupării, rivalul algerianului Mokhtar Belmokhtar.

Înregistrarea difuzată de Al-Akhbar, care transmite frecvent revendicări jihadiste, se încheie prin reiterarea jurământului de credință față de gruparea Statul Islamic, anunțat săptămâna trecută în numele Al-Mourabitoune.

Românul, agent de securitate la un proiect minier din statul african Burkina Faso, a fost răpit pe 4 aprilie de bărbați înarmați. Românul a fost răpit de la mina de mangan Tambao, administrată de Pan African Minerals, o filială a Timis Corporation, compania lui Frank Timiş.

Bărbatul a fost răpit de cinci persoane înarmate după ce au atacat o patrulă de securitate pe care acesta o conducea, a anunțat atunci directorul Pan African Minerals, Souleymane Mihin.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE