Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reacția BRD la dosarul creditelor luate de rețeaua lui Remus Truică

Postat la: 20.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii DIICOT au deschis o anchetă privind o serie de împrumuturi frauduloase luate de o rețea condusă de Remus Truică de la BRD. Banca a transmis un comunicat de presă în care explică că ei au fost cei care au sesizat autoritățile, dar spune că nu înțelege de ce numele a doi directori apar în dosar pentru că nu a fost depusă plângere împotriva acestora.

BRD, a doua bancă din România, şi-a exprimat marţi seară punctul de vedere în acest caz, susţinând că dosarul a pornit în urma sesizărilor făcute de ceea ce a descoperit controlul intern şi cel de la Paris în dosarele acelor credite. În acelaşi timp, banca, prin preşedintele Philippe Lhotte, spune că este surprinsă că în acest caz apar numele a doi directori generali adjuncţi (vicepreşedinţi în funcţii), Claudiu Cercel şi Gabriela Gavrilescu „împotriva căroar, în mod evident, BRD nu a depus nicio plângere şi în care îmi păstrez toată încrederea. Sunt optimist în privinţa evoluţiei dosarului în ceea ce îi priveşte".

Lotte, care a venit la conducere după acordarea creditelor, spune că „BRD salută progresele făcute de ancheta DIICOT în privinţa fraudei cu credite comisă împotriva băncii. Această anchetă se referă la dosare vechi pe care le-am adus la cunoştinţa organelor de cercetare acum aproape trei ani şi care privesc fapte descoperite de serviciile de control intern ale BRD şi Société Générale. Impactul financiar referitor la aceste dosare a fost integral acoperit cu provizioane în acel moment"

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE