Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CUPA ROMÂNIEI 2015-2016. CFR Cluj a câștigat finala cu Dinamo, după loviturile de departajare. Alb-roșii au condus cu 2-0 / VIDEO

Postat la: 18.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: frf.ro

CFR Cluj a câștigat Cupa României, ediția 2015-2016, după ce a învins-o în finală pe Dinamo București, scor 5-4 la loviturile de departajare, marți seara, pe Arena Națională din Capitală. După timpul regulamentar de joc, scorul a fost egal, 2-2. Ediția cu numărul 78 a Cupei României s-a disputat sub spectrul decesului lui Patrick Ekeng. Le meci au asistat circa 38.000 de spectatori.

Gruparea ardeleană a câștigat a patra Cupă a României din istoria clubului. Celelalte trofee au fost adjudecate în 2008, 2009 și 2010. Clujenii au decis să trimită o copie a trofeului Cupei României în Camerun, la mormântul lui Patrick Ekeng. Ultimul act al competiției a fost precedat de un moment de reculegere în memoria fostului mijlocaș al alb-roșilor, decedat la 6 mai. Fanfara Jandarmeriei a intonat imnul României, iar peluza dinamovistă a întins un portret al camerunezului, dar și bannere având mesajele ''Între viață și moarte este un singur pas'' și ''Să-i ridicăm cupa spre cer, e tot ce ne-a rămas'', fanii de la Tribuna a II-a scriind cu cartoane ''Bon Voyage, Patrick!''.

Prima ocazie a partidei s-a consumat în minutul 3, când Bud a șutat puternic, din afara careului, dar Cerniauskas a reținut. Gruparea bucureșteană a primit penalty în minutul 22. Andrei Mureșan a intrat prin alunecare în propriul careu și l-a faultat pe Gnohere. Francezul a transformat lovitura de pedeapsă, deschizând scorul. Bicfalvi a dus scorul la 2-0, cu o lovitură de cap, în minutul 36. Prima repriză s-a încheiat cu o ocazie a lui Gomelt. Gruparea ardeleană a redus din diferență în minutul 47, prin Juan Carlos Ruiz care a trimis un șut de la peste 20 de metri. CFR a continuat să atace, iar în minutul 61 Camora a țintit bara transversală dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri.

Nervii au cedat în minutul 68, iar între cele două echipe a izbucnit un scandal. Lovitură de grație în minutul 89! Cristian Lopez a restabilit egalitatea și a trimis meciul în prelungiri. Scorul a rămas 2-2 și după cele două reprize de prelungiri a câte 15 minute fiecare, astfel că s-au executat lovituri de departajare. Vali Lazăr putea aduce victoria dinamoviștilor în minutul 117, dar a luat la țintă bara transversală!

De la Dinamo au marcat Bicfalvi, Gnohere, Anton, Vali Lazăr și a ratat Rotariu în timp ce CFR Cluj a înscris toatele Cristian Lopez, Tiago Lopes, Beleck, Petrucci și Juan Carlos Ruis. Marc a apărat mingea trimisă de Roti.

Au evoluat echipele

Dinamo: 1. Vytautas Cerniauskas - 44. Sergiu Hanca (73. Andrei Marc, 73), 6. Ante Puljic, 17. Miha Mevlja, 7. Steliano Filip - 28. Paul Anton (căpitan) - 9. Dorin Rotariu, 8. Erik Bicfalvi, 20. Antun Palic (5. Ionuț Nedelcearu, 83), 22. Romario Kortzorg (93. Valentin Lazăr, 75) - 10. Eddy Harlem Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic.

CFR Cluj: 28. Alexandru Marc - 22. Tiago Lopes, 6. Ionuț Larie, 30. Andrei Mureșan, 45. Mario Camora (căpitan) - 25. Juan Carlos Real Ruiz, 10. Davide Petrucci, 15. Tomislav Gomelt (11. Cristian Lopez, 46) - 17. Antonio Jakolis, 26. Cristian Bud (19. Leo Beleck, 59), 57. Bryan Nouvier (90. Vitor Bruno, 80). Antrenor: Antonio Conceicao.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE