Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Căsătoria între homosexuali va fi luată în discuție și în România. Am fi prima țară ortodoxă care acceptă acest lucru

Postat la: 05.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a anunțat că se va lua pune în dezbatere publică un proiect legislativ care să permită căsătoria între persoane de același sex și în țara noastră. Am putea fi prima țară ortodoxă care acceptă acest lucru. 

Cazanciuc a subliniat că în România a fost "o evoluţie spectaculoasă" a mentalităţii privind relaţiile dintre persoane de acelaşi sex. 
În prezent căsătoriile între persoane de același sex nu sunt recunoscute în România, deși au existat propuneri legislative pentru recunoașterea cuplurilor de același sex în fata legii. Homosexualitatea a fost legalizată treptat, ultima lege incriminând relațiile homosexuale (Articolul 200) fiind abrogată în 2001, ca pre-condiție aderării la Uniunea Europeană și a campaniilor ONG-urilor precum ACCEPT.

Traian Băsescu, fostul președinte, a declarat în campania electorală că nu are nimic împotriva căsătoriilor între persoane de același sex. Comunitatea LGBT a primit speranțe că România va fi prima țară din Europa Centrală și de Est, și prima țară majoritar ortodoxă, care să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex. Totuși, toate proiectele legislative de până acum care au vizat acest lucru, au fost sortite eșecului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE