Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Cercetător israelian arunca-n aer teoriile COVID-19: "Coronavirusul dispare în 70 de zile, indiferent de restricțiile sociale impuse!"

Postat la: 26.04.2020 - 11:56 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În vreme ce statele lumii încearcă să găsească modalități prin care să oprească răspândirea noului coronavirus, tot mai mulți cercetători prezintă teorii referitoare la sfârșitul pandemiei ce a dus la decesul a peste 197.000 de oameni.

Isaac Ben-Israel, șeful programului de securitate la Universitatea Tel Aviv și președintele Consiliului Național pentru Cercetare și Dezvoltare, prezintă într-un studiu faptul că virusul își atinge climaxul după 40 de zile de la apariție, iar apoi intră în declin. Potrivit cercetărilor sale, graficul infecțiilor zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecții, începe de la 30%, dar se reduce la 10% după șase săptămâni, iar în final, atinge un prag de 5% după încă o săptămână.

„Analiza noastră arată că acesta este un model constant în toate țările", susține Ben-Israel. După 70 de zile virusul ar dispărea, indiferent de măsurile de distanțare socială impuse de autorități. „Acest model este comun pentru țările care au impus restricții dure, inclusiv blocarea economiei, dar și pentru cele care au implementat o politică mult mai blândă și și-au continuat viața aproape în mod obișnuit", a mai spus cercetătorul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE