Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Filme din 11 țări concurează pentru marele premiu al Festivalului Internațional al Filmului Ecologist de la Galați

Postat la: 23.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Filmul ecologist este celebrat, anul acesta, pe malul Dunării, la Galați, între 7 și 11 iunie, în cadrul Festivalul Internațional de Film Ecologist ECOFEST, unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Europa de Est. 

Pe lângă un juriu profesionist internațional, festivalul va avea și un juriu format din 60 de elevi din Galați care va acorda Marele Premiu al Festivalului. În competiție sunt 11 titluri documentare și de animație cu tematică ecologistă din SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Cipru, Cehia, Italia, Spania, Slovacia, Lituania, Noua Zeelandă. În afara concursului, se vor proiecta filme artistice noi, premiate sau nominalizate la festivaluri internaționale.

Pe lângă proiecții de film, se organizează workshop-uri educative și de creație, interactive, concursuri de proiecte și concerte de muzică folk și rock. Festivalul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Galați, Consiliul Județean Galați, Centrului Național al Cinematografiei, Ministerul Culturii și Ministerului Educației, dar și al mediului antreprenorial prin companii ca Vodafone și Coca-Cola.

Festivalul se va desfășura în mai multe locuri din Galați, la toate evenimentele participarea publicului fiind gratuită. Proiecțiile filmelor din secțiunea "Concurs" vor avea loc în perioada 8-10 iunie 2022, la Colegiul Național Vasile Alecsandri din Galați, iar filmele din afara concursului, reunite în secțiunea "Panorama", vor fi proiectate în ziua de 7 iunie 2022, la Teatrul Dramatic Fani Tardini și în perioada 10-11 iunie 2022, în zona pietonală "Spicul".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE