Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un traficant de copii a fost prins în timp ce răpea un bebeluș din Ucraina pentru a-l vinde unor pedofili VIP cu 25.000 de dolari

Postat la: 29.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un lucrător social implicat în afaceri de trafic de copii a fost arestat în Ucraina după ce a fost prins răpind un bebeluș sănătos de 11 luni cu intenția de a-l vinde unor pedofili VIP pentru 25.000 de dolari, înainte de a-l folosi pentru transplant de organe.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani ar fi oferit o plată inițială de 1.000 de dolari mamei copilului, promițând că va facilita adoptarea copilului în Uniunea Europeană, unde ar fi fost la adăpost de pericolele războiului.

Traficantul de copii îi oferise femeii, din Zhytomyr, suma totală de 5.000 de dolari în schimbul copilului, cu planul sinistru de a vinde copilul traficanților de persoane pentru 25.000 de dolari.

Imaginile îl arată pe bărbat reținut împreună cu o complice de sex feminin la granița dintre Ucraina și Slovacia, în timp ce intenționa să treacă cu copilul.

Deși această arestare a fost surprinsă de camerele de luat vederi, sute de mii de copii sunt traficați peste granițe în fiecare an pentru pedofili și pentru comerțul cu organe.

În timp ce acest copil ucrainean a fost salvat, se suspectează că bărbatul a mai vândut anterior alți trei copii sub pretextul de a-i scoate din Ucraina devastată de război și de a le găsi părinți adoptivi în străinătate.

"Bărbatul reținut căutase părinți care erau dispuși să își vândă copilul pentru organe", a relatat jurnalistul ucrainean Vitaliy Glagola. "Politistii au informații operative că nu era vorba de adopții în UE, iar copilul urma să fie vândut unor transplanturi de organe".

O operațiune a poliției, a serviciilor secrete SBU și a polițiștilor de frontieră l-a reținut la punctul de control de frontieră Malye Selmentsy. Bărbatul a fost arestat preventiv până la finalizarea anchetei, în timp ce copilul salvat a fost reunit cu mama sa.

Bărbatul este reținut în temeiul legilor privind traficul de copii, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, și riscă până la 15 ani de închisoare dacă va fi condamnat.

În ultimii ani, au existat avertismente repetate cu privire la copiii din Europa de Est săracă exportați pe piața neagră de către bandele legate de transplanturile de organe pentru clienți bogați, în special în Orientul Mijlociu.

Dar invazia Rusiei în Ucraina, care a făcut ca milioane de cetățeni ucraineni să fugă peste graniță, a reprezentat o oportunitate pentru traficanții de persoane de a profita de cei mai vulnerabili dintre refugiați.

La începutul războiului au existat mai multe rapoarte despre infractori care au vizat femei refugiate neînsoțite și copii care fugeau din Ucraina, promițându-le cazare sigură și transport gratuit, dându-se drept buni samariteni pentru a-i atrage departe de siguranța punctelor de control oficiale.

Lucrătorii de caritate de la granița dintre Polonia și Ucraina au avertizat că traficanții lucrează singuri și în bande pentru a răpi femeile și copiii care reprezintă o "țintă ușoară".

Karolina Wierzbińska, coordonatoare la organizația pentru drepturile omului Homo Faber din orașul polonez Lublin, a declarat că a văzut echipe de persoane care lucrau împreună sau mai multe cupluri care călătoreau la granița poloneză și care pretindeau că oferă plimbări refugiaților ucraineni în încercarea de a-i atrage în mașini.

Missing Children Europe a declarat pentru The Guardian în primele săptămâni ale războiului din Ucraina că minorii neînsoțiți continuau să dispară la granițe.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE