Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


ZF: Chinezii vor să cumpere reţeaua de sănătate Regina Maria. Nume grele printre consultanţii strategici

Postat la: 28.01.2020 - 12:53 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sino-CEEF, un fond de investiţii iniţiat de compania Holding Sino-CEEF din China, şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona a doua mare reţea de servicii medicale private din România, respectiv Regina Maria.

Astfel, reţeaua Regina Maria a fost scoasă la vânzare de fondul de investiţii Mid Europa Partners, iar chinezii s-ar afla în topul cumpărătorilor interesaţi. Nu se precizează însă data la care s-ar putea încheia tranzacţia. De menţionat că pe site-ul fondului nu apare nicio investiţie deja realizată, fiind menţionate doar domeniile de interes.

Este interesant de ştiut că staff-ul de consultanţă internaţională al chinezilor de la Sino-CEEF este compus din Gordon Brown, fost prim-ministru al Marii Britanii, Dominique de Villepin, fost prim-ministru al Franţei, şi Horst Kohler, fost preşedinte al Germaniei, un politician cu origini basarabene. Compania Holding Sino-CEEF a fost înfiinţată în noiembrie 2016, şi este o platformă de cooperare economică între China şi ţările din Europa Centrală şi de Est (CEE) în care investeşte exclusiv ICBC Asia, o filială a ICBC - cea mai mare bancă de stat din Republica Populară Chineză.

Fondul Sino-CEE iniţiat de Holding Sino-CEEF este prezentat ca fiind unul care s-ar concentra pe cooperarea de investiţii în infrastructură, industria de producţie de înaltă tehnologie şi consumul de masă, potrivit declaraţiilor făcute de şeful companiei Holding Sino-CEEF la înfiinţare.

Articolul intagral aici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE