Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Elisabeta Polihroniade a fost decorată post-mortem de Klaus Iohanis

Postat la: 26.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat-o post-mortem pe Elisabeta Polihroniade cu Ordinul Naţional ''Pentru Merit'' în grad de Cavaler în semn de apreciere pentru profesionalismul şi dăruirea de care a dat dovadă de-a lungul întregii sale cariere.

''Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 26 ianuarie a.c., decretul de decorare post-mortem a Elisabetei Polihroniade. Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru profesionalismul şi dăruirea de care a dat dovadă de-a lungul întregii sale cariere dedicate sportului minţii, fiind un reper pentru generaţii de şahişti români, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional ‘Pentru Merit' în grad de Cavaler marii maestre internaţionale Elisabeta Polihroniade'', se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Elisabeta Polihroniade, maestră internațională a șahului, a murit, sâmbătă, la vârsta de 80 de ani. Înmormântarea a avut loc azi, la cimitirul Cernica. Polihroniade a câştigat nouă medalii olimpice ca jucătoare şi a participat la zece ediţii ale JO, dintre care la opt a fost arbitru internaţional. A câştigat şapte titluri de campioană a României şi a participat la peste 150 de turnee internaţionale.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE