Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Miodrag Belodedici, ridicat în slăvi de presa britanică: "Este poate ultimul mare libero al epocii moderne"

Postat la: 02.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: turdalive.ro

Fostul internațional român Miodrag Belodedici a fost subiectul unui material publicat de site-ul britanic These Football Times.

"S-a retras ca o legendă modernă, poate ultimul mare libero al epocii moderne și un jucător care a simbolizat abilitatea tehnică de pe linia de fund. Un fotbalist și un om inteligent, Belodedici a lucrat în ultimii ani cu jucătorii de la naționale de juniori ale țării sale, învățându-i cum să iasă din apărare și să dicteze ritmul", notează sursa citată.

Belodedici, retras în 2001, este primul fotbalist care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferit: cu Steaua București (1986) și cu Steaua Roșie Belgrad (1991).

"Pe teren, după ce am câștigat trofeul, n-am știut că sunt primul jucător care câștigă Cupa Campionilor cu două echipe diferite", a declarat Belodedici despre finala din 1991. "Am aflat de-abia după meci de la oficialii Stelei Roșii. Am fost surprins, dar și mândru pentru această realizare, a fost și e în continuare un sentiment extraordinar".

Belo l-a caracterizat pe Gheorghe Hagi: "A fost un jucător extraordinar, extrem de talentat. De fiecare dată când primea mingea, adversarul nu știa unde e. Avea acest talent să ascundă mingea și, într-o fracțiune de secundă, să te dribleze fără să poți să-l oprești".

Belodedici a povestit ;i despre fuga în Iugoslavia la sfârșitul lui 1988. "Cum pe atunci eram în armată, acțiunea mea a fost considerată dezertare, dar nu am fost niciodată condamnat (pentru trădare)", a spus fostul fundaș. "UEFA m-a suspendat un an și, cum jucasem două meciuri în preliminariile Cupei Mondiale 1990, am pierdut ocazia să joc la turneul final. Am pierdut și o finală de Cupa Campionilor, cea pierdută de Steaua cu AC Milan (în 1989)", a adăugat el.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE