Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












MOVE Week ediția a IV-a, 2015. Promovarea beneficiilor activităților fizice

Postat la: 18.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: eurotv.md

MOVE Week este un eveniment anual la nivel european și o parte integrantă a campaniei NowWeMOVE. În acest an, acțiunea va avea loc între 21-27 septembrie. Obiectivul principal este promovarea beneficiilor activităților fizice practicate in mod sistematic în întreaga Europă.

Conform statisticilor Uniunii Europene peste 55% din cetățenii acesteia nu practică nici un sport sau nu sunt angrenați în exerciții fizice. Acest fapt, coroborat cu tehnologia, alimentația bogată în grăsimi și zaharuri duc la creșterea alarmantă a cazurilor de obezitate, diabet și boli cardio-vasculare.

MOVE Week și campania NowWeMOVE sunt coordonate la nivel European de International Sport and Culture Association Danemarca (ISCA), în colaborare cu Federația Europeană de Ciclism (ECF). MOVE Week 2015 este susținută financiar de către Uniunea Europeană sub sloganul #BEACTIVE și Coca Cola Foundation. La nivel național organizatorul principal este Federația Română Sportul pentru Toți în colaborare cu Asociațiile Județene Sportul pentru Toți și alte entități cu preocupări in domeniul sportului pentru toți.

Evenimentele sunt derulate de o gamă diversă de promotori ai activităților fizice. Aceștia se numesc MOVE Agents. Ei sunt "vedetele" MOVE Week. Un MOVE Agent poate reprezenta o organizație sportivă la nivel local, un club, o școală, o universitate, un grup voluntar, o companie, o municipalitate sau persoane fizice care organizează un eveniment sportiv sau care implică activitate fizică pentru MOVE Week.

În România evenimentele sportive vor avea loc în aproximativ 50 de locații, implicând ONG-uri, săli de fitness-aerobic, cluburi și asociații sportive, comunități locale urbane și rurale, școli, voluntari și sponsori.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE