Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Performanță URIAȘĂ la Jocurile Olimpice de Tineret 2016. Hocheistul român Eduard Cășăneanu a cucerit medalia de aur

Postat la: 19.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: facebook.com

Hocheistul român Eduard Cășăneanu (16 ani) a câștigat medalia de aur în concursul de îndemânare, joi seara, în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) 2016 de la Lillehammer (Norvegia), transmite Agerpres.

Cășăneanu s-a impus în clasamentul finalei cu 14 puncte, devansându-i pe slovacul Sebastian Cederle, 12 puncte, și pe germanul Erik Betzold, 11 puncte.
Eduard Cășăneanu a ocupat locul al doilea la viteză, a fost al doilea la precizia șutului, primul la agilitate, al patrulea la rapiditatea șutului, cel mai bun la precizia paselor și al treilea la controlul pucului.

Sportivul originar din Miercurea Ciuc a intrat în finală cu al doilea punctaj după faza calificărilor.
Aceasta e a doua medalie a delegației României la Lillehammer. Miercuri, Mihaela Hogaș a cucerit medalia de bronz, în proba de sprint echipe mixte internaționale la patinaj viteză.

Medalia de joi reprezintă a treia clasare pe un podium la o competiție olimpice multisport de iarnă sub egida CIO, după ce Ioan Panțuru și Nicolae Neagoe au câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Grenoble, din 1964.

România participă la Lillehammer cu 22 de sportivi români (10 fete și 12 băieți), care vor evolua la nouă discipline sportive, până pe 21 februarie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE