Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CCR a decis: Hotărârea în cazul lui Dan Șova este neconstituțională. Reacția lui Tăriceanu

Postat la: 06.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Judecătorii Curții Constituționale au dezbătut, miercuri sesizarea depusă de PNL cu privire la hotărârea legată de votul din Senat la cererea DNA privind ridicarea imunității senatorului Dan Șova și au decis că este neconstituțională.

Contestația depusă de PNL la CCR a fost admisă de judecători. Curtea Constituţională (CC) a stabilit, miercuri, în urma analizării sesizării PNL, că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova este neconstituţională. Decizia judecătorilor constituţionali este definitivă şi general obligatorie.

Augustin Zegrean a declarat în repetate rânduri că în cazul unei astfel de decizii, este posibila o reluare a votului din plenul Senatului in cazul Dan Șova.

Conducerea Senatului s-a reunit într-o şedinţă de urgenta pentru a decide ce e de făcut mai departe. "Indiferent care este decizia CCR, Senatul se va conforma şi va pune în aplicare decizia. Până la publicarea motivării, nu vă pot face niciun alt comentariu. Numai atunci vom lua act la nivelul Biroului Permanent de motivarea CCR şi vom proceda conform regulamentului: vom analiza motivarea, vom sesiza comisia juridică şi vom pune în aplicare decizia. Până la publicare în Monitorul Oficial, orice comentariu e neavenit. Orice speculaţie o consider neavenită în ceea ce mă priveşte, până la publicarea în Monitorul Oficial", a declarat Tăriceanu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE