Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Constantin Grigorie a fost retras din lista ambasadorilor după scandalul clipului video

Postat la: 20.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fără a explica în vreun fel retragerea lui Grigorie de pe lista ambasadorilor, MAE a transmis comisiilor pentur politică externă din cadrul parlamentului lista propunerilor fără acesta. 

Inițial, după apariția scandalului legat de clipul de promovare a aparatului medical, reprezentanții MAE au explicat că Grigorie, aflat foarte aproape de pensionare, a fost propus ambasador în Republica Cehă datorită experienței sale ca și diplomat. "În ceea ce priveşte mandatele sale anterioare de ambasador, conform procedurii, acestea au fost exercitate cu respectarea tuturor etapelor procedurale legale (desemnare, obţinerea avizelor consultative din partea Comisiilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, decret semnat de preşedintele României, exercitare propriu-zisă a mandatului de ambasador). Pe parcursul exercitării acestor funcţii nu au fost înregistrate abateri".

Legat de lipsa lui Constantin grigorie de la audierile din Parlament, MAE a explicat pentru ziare.com că: "a fost amânată până la finalizarea anchetei în desfăşurare. Ancheta a fost iniţiată de către Corpul de Control şi Evaluare Diplomatică al MAE, urmare apariţiei în mass-media a unui articol însoţit de un video-clip în care au fost folosite în scopuri publicitare imaginea MAE, precum şi numele şi funcţia ambasadorului".
În urmă verificărilor preliminare efectuate de Corpul de Control, cazul a fost înaintat Consiliului de onoare al Corpului diplomatic şi consular spre soluţionare.

Fostul ambasador al României la Moscova, desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru a prelua postul de ambasador în Republica Cehă, Constantin Grigorie a realizat în urmă cu mai putin de doua luni un clip publicitar pentru aparat medical „minune".

Ambasadorul Grigorie apare în filmulețul care are mai bine de 4 minute în calitate de „Ambasador Ministerul Afacerilor Externe" și vorbește despre calitățile aparatului realizat de doctorul Emil Dobre despre care spune că l-a cunoscut în urmă cu peste 20 de ani și de atunci l-a întâlnit pe toate meridianele lumii.

Clipul publicitar, care poarta antetul unei clinici de detoxifiere din Bucureşti, îl interesează pe ambasadorul Constantin Grigorie străduindu-se sa fie cat mai convingător in lăudarea calităţilor aparatului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE