Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De necrezut! Ucraina vrea sa importe gaze din România pentru iarna asta

Postat la: 20.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Presedintele Ukrtransgaz a aratat ca este probabil ca Romania sa aiba disponibila in 2016 o cantitate de gaze de pana la 2 miliarde de metri cubi, pentru exporturi. Ucraina este interesata sa-si diversifice furnizorii si intentioneaza sa importe gaze naturale din Romania, a declarat marti Ihor Prokopiv, presedintele companiei de transport de gaze Ukrtransgaz, informeaza Reuters.

"Romania cauta o piata, in timp ce gazele romanesti sunt interesante pentru noi ca mijloc de diversificare a furnizorilor", a spus Prokopiv. Ucraina, care obisnuia sa isi asigure aproape tot necesarul de gaze cu livrari din Rusia, a inceput sa cumpere gaze si din Uniunea Europeana, in incercarea de a reduce dependenta energetica fata de Moscova, dar si facturile.

In prezent, Ucraina cumpara 50% din gazele importate din Slovacia, Polonia si Ungaria, iar restul din Rusia, potrivit datelor Ukrtransgaz. Romania exporta deja gaze in Republica Modova, prin conducta Iasi-Ungheni, inaugurata in luna august a anului trecut si care a fost construita cu scopul reducerii dependentei Republicii Moldova fata de livrariile de gaze rusesti.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE