Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












„Drujba" de la Bistriţa a lui Ioan Oltean şi a Luciei Varga, în vizorul DNA

Postat la: 14.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii DNA efectuează astazi percheziţii la Direcţia Silvică Bistriţa-Năsăud, condusa de catre Gheorghe Ivan, fiind vizate contracte care au avut ca finalitate defrişări masive şi ilegale de păduri. DNA a anunţat că procurorii efectuează joi percheziţii în 13 locaţii din judeţul Bistriţa-Năsăud, una fiind sediul unei instituţii publice, într-un dosar privind fapte de corupţie comise în perioada 2009-2014.

La aceasta ora, anchetatorii efectueaza perchezitii si la domiciliul Direcţiei Silvice Bistriţa, Gheorghe Ivan. Recent, Corpul de control al primului ministru a sesizat DNA în legătură cu săvârşirea a 52 de posibile fapte de natură penală în domeniul fondului forestier proprietate publică a statului, fapte săvârşite de angajaţi ai unor direcţii silvice şi ai Romsilva. Printre neregulile sesizate de Corpul de control se numără infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declaraţii, omisiune a sesizării organelor judiciare, fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi intereselor publice, neglijenţă în serviciu.

Potrivit raportului dat publicităţii în data de 10 mai, în perioada 2009-2012, Direcţia Silvică Bistriţa-Năsăud a beneficiat de suplimentarea volumelor de masă lemnoasă de la alte direcţii silvice ca urmare a solicitărilor transmise către Romsilva, printre motivele invocate fiind: resurse limitate de fond forestier, apariţia unor evenimente naturale. Trebuie subliniat faptul ca Gheorghe Ivan este de ani buni vataful padurilor bistritene, fiind mentinut in fruntea Directiei Silvice Bistrita de catre oameni cu greutate din PNL, dar mai ales din PDL, defrisand si vanzand masa lemnoasa dupa bunul sau plac. Gheorghe Ivan este omul de incredere al baronului PDL de Bistrita, Ioan Oltean, cunoscut in zona sub numele de Nelu Mexicanu.

In 2010, Ivan a fost numit de catre ministrul mediului Laszlo Borbely in Consiliul de Administratie de la Romsilva, desi acesta nu intrunea conditiile legale. Din aceasta postura, Gheorghe Ivan a luat ilegal circa 5.000 de hectare de padure din patrimoniul Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice Bucuresti trecandu-le in ograda Directiei Silvice Bistrita. Ulterior, cand deputata PNL Lucia Varga a ajuns ministru delegat pentru ape, paduri si silvicultura, Ivan impreuna cu aceasta au avut mai multe intalniri prin tara cu primari si silvicultori pentru dezbateri privind modificarea Codului Silvic. Practic, Lucia Varga vrea sa modifice Codul Silvic tocmai cu cel care ras fara discernamant, ani la rand, padurile din zona Bistrita.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE