Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Emil Boc s-a infratit cu Maimuța de lemn (FOTO)

Postat la: 24.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ceremonia a avut loc pe malul Somesului, unde edilul din Cluj a amplasat mascota orasului infratit din Illinois, SUA. Mascota orasului Rockford celebreaza inventia unui imigrant suedez John Nelson, care in 1868 a patentat o masina de tricotat sosete, arata wikipedia.

Emil Boc a inaugurat, sambata, o maimuta. Nu este o gluma, nici o miscare de PR, asa cum a mai facut primarul orasului Cluj Napoca, atunci cand s-a batut cu perne sau a dirijat fanfara din parc. Produsele realizate in fabrica lui Nelson din orasul Rockford au devenit atat de cautate, incat au aparut imitatii in toata America, dupa 1870. Fabrica a adus prosperitate zonei, iar mascota face parte din strategia municipalitatii de a pastra vie istoria locala. In secolul trecut, maimutele-soseta erau extrem de populare, fiind si o forma de promovare a celebrelor sosete Rockford. In orasul din Illinois, se organizeaza anual un festival al maimutei-soseta, incepand din 2005. La ceremonie a participat Bill Witcher, presedintele Comisiei Oraselor Infratite cu Rockford.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE