Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Urmează să devii mămica? Află ce este un baby registry şi cum îl alcătuieşti

Postat la: 08.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ideea de baby registry provine din Statele Unite ale Americii şi se referă la o listă de cumpărături pentru nou-născuţi, pe care părinţii o trimit deseori către cei dragi. Astfel, toţi cei dragi vor şti exact ce cadou să aleagă, fie pentru baby shower, fie pentru botez sau chiar fără a se pune problema vreunui eveniment.

Află de mai jos ce este exact un baby registry şi cum îl alcătuieşti:

Conceptul de baby registry

Baby registry se referă la o listă de cumpărături sau la un registru de produse pentru nou-născuţi ori bebeluşi. În Statele Unite ale Americii acest concept este foarte popular, în special pentru evenimente precum botezul său baby showerul. Viitorii părinţi alcătuiesc încă din primul sau al doilea trimestru de sarcină lista pentru baby registry şi de cele mai multe ori o împărtăşesc cu cei dragi. Astfel, toţi cei dragi pot oferi cadouri utile pentru noul membru al familiei şi pot contribui la pregătirile pentru venirea sa pe lume.

Când începi să îl pregăteşti

Lista de cumpărături pentru viitorul membru al familiei sau baby registry se pregăteşte din primul sau al doilea trimestru de sarcină, însă se poate completa şi edita chiar şi după naştere. Astfel, poţi începe să lucrezi la un baby registry încă din primele luni de sarcină, dar nu trebuie să pui prea multă presiune pe tine. Dacă uiţi anumite lucruri sau îţi aminteşti de ele pe parcurs, lista se poate ajusta.

Ce nu trebuie să lipsească de pe listă

Este bine să începi să pui pe lista de cumpărături produsele esenţiale, precum scutectele, aspiratorul nazal, trusa de îngrijire, dar şi căruciorul pentru copii. Căruciorul pentru copil se număra printre cele mai costisitoare achiztii, de aceea este bine să analizezi opţiunile de pe piaţa din timp. Acelaşi lucru este valabil şi pentru produse precum pătuţul copilului său sterilizatorul de biberoane.

O listă completă va cuprinde toate cele necesare pentru primele 6 luni de viaţă ale copilului, atât cât poţi să prevezi.

Online versus magazine fizice

Cea mai simplă metodă pentru a alcătui un baby registry este să creezi un wish list pe un site tip marketplace, unde poţi să găseşti majoritatea produselor necesare. Un baby registry alcătuit online îţi va oferi libertatea de a alege şi comanda produse uşor, unde mai pui că va fi foarte simplu să îl trimiţi şi arăţi celor dragi.

Pe siteurile tip marketplace sau cele dedicate celor mici vei găsi o varietate mare de produse utile, de la cărucioare 3 în 1 şi până la biberoane, şampoane, scutece sau lapte praf.

Cum îl împărtăşeşti cu cei dragi

Dacă alegi să creezi un wish list pe un site, va fi foarte simplu să le arăţi lista celor dragi. Majoritatea siteurilor mari oferă varianta de a da share listei de produse dorite. Dacă optezi pentru o listă clasică, poţi crea un document sau un tabel cu numele produselor dorite, locul de unde se pot cumpăra, preţul şi numărul de bucăţi de care ai nevoie.

Este foarte important să împărtăşeşti lista de cumpărături cu cei dragi, fără a le crea obligaţii. Dacă ţi se cer sugestii de cadouri sau cei dragi îşi doresc să te ajute cu produse pentru cel mic, oferă-le listă.

Baby registry pentru botez sau baby shower 

Un baby registry îţi poate fi de folos şi la evenimentele de tip baby shower sau botez. Astfel, poţi împărtăşi cu invitaţii lista de cumpărături în format electronic, astfel încât ei să ştie exact ce cadouri să cumpere. Va fi mai uşor atât pentru ei, deoarece nu vor trebui să îşi bată capul cu alegerea unui dar potrivit, cât şi pentru tine. Include pe lista produse de care ai cu adevărat nevoie, de la cărucioare pentru copii şi până la hăinuţe.  

Un baby registry bine pus la punct te va ajuta să ştii exact de ce ai nevoie pentru venirea pe lume a bebeluşului. Mai mult, acesta îi va ajuta şi pe cei dragi să aleagă uşor darurile pentru acest moment deosebit.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE