Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Florian Bodog regizeaza devalizarea Institutului C.I. Parhon

Postat la: 13.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatorul PSD de Bihor, Florian Dorel Bodog, si-a inceput mandatul de ministru al Sanatatii cu mutare in forta, demitandu-l pe seful Corpului de Control Cosntantin Dima.

In locul acestuia, ministrul Bodog l-a impus pe controversatul oradean Claudiu Hîrțea, nimeni altul decat sotul Simonei Miu, care la acea vreme era consilier superior la Directia Generala Buget si Contabilitate din Ministerul Sanatatii, fiind una dintre cele doua persoane abilitate prin ordin de ministru din aprilie 2015 sa semneze facturile emise de aceasta institutie. Practic, prin aceasta mutare a lui Florian Bodog, Claudiu Hîrțea trebuie sa-si controleze sotia. Era doar prima miscare regizata de Bodog dintr-un aranjament cu iz mafiot prin care se urmareste, atentie, devalizarea Institului National de Endocrinologie C.I. Parhon.

Management de stat pentru interesul privaților

In septembrie 2017, Simona Miu- Hîrțea este numita de catre ministrul Florian Bodog ca manager interimar al Institutului National de Endocrinologie C.I. Parhon care avea in acel moment in caserie mai bine de 2.000.000 de euro. Nici nu s-a acomodat bine cu sefia institutului ca noua manager interimar si-a tras un BMW. In cele doua luni de manageriat, Simona Miu- Hîrțea s-a remarcat printr-un regim intern de teroare, incepand de la violarea corespondentei medicilor pana la alungarea acestora din cabinetele lor. Insa, in acelasi timp, protejata lui Bodog a avut grija ca relatia cu anumiti furnizori de material sanitare si servicii sa fie una extrem de buna, avand in vedere faptul ca managerul isi petrece majoritatea timpului cu acestia, impunand contracte cu furnizorii agreati de catre acestea. Intre timp, ea a avut grija sa-i alunge din institut pe cei mai valorosi oameni din compartimentele cheie.

O condamnată pentru mită, șeful calității serviciilor medicale de la Institutul C.I. Parhon

Ultima mare "performanta" a Simonei Miu- Hîrțea a constat prin angajarea pe data de 17.10.2017, prin detasare, de la firma Alo Contaudit SRL, atentie, firma fara niciun angajat in ultimii trei ani, a economistei Petruta Lazar in functia de sef al Serviciului de Management al Calitatii Serviciilor Medicale. Practic prin impunerea unui economist care sa raspunda de calitatea serviciilor medicale, protejata lui Bodog isi bate joc de Institutul C.I. Parhon, mai ales ca recent au fost desfiintate toate functiile de medic din aceasta structura. Ceea ce este mai grav si strigator la cer este faptul ca Petruta Lazar a fost condamnata definitiv de Curtea de Apel alaturi de Alexandru Ciocalteu, fosti manageri ai Spitalului Sf. Ioan din Bucuresti la patru ani de inchisoare cu suspendare in dosarul de in care sunt acuzati ca au luat mita pentru incheierea si derularea unui contract.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Alexandru Ciocalteu ca, in perioada 2009-2013, a primit mita 510.000 de lei, iar Petruta Lazar, atunci manager interimar la Sf Ioan - 670.000 de lei. Practic, prim impunerea unei persoane cu experienta in spolierea banului public, adica a Petrutei Lazar, tandemul Florian Bodog- Simona Miu- Hîrțea incearca sa profite din plin de economiile Institutului National de Endocrinologie C.I. Parhon, entitate care functioneaza de ani buni pe criterii de eficienta financiara. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, in caseria instititutului se afla circa 10.000.000 de lei, adica vreo 2.200.000 de euro. Mai mult, la ora actuala, Simona Miu- Hîrțea este intr-o stare de incompatibilitate intrucat nu si-a depus declaratia de avere si de interese desi este de mai bine de doua luni manager al institutului, dar nici nu a clarificat statutul ei in Ministerul Sanatatii a carui directie de control este condusa chiar de sotul ei.

Rețetă de succes: Șut în fund la Primăria Oradea, promovare peste rând la Ministerul Sănătății

Despre sotul managerei interimare de la Institutul National de Endocrinologie C.I. Parhon, Claudiu Hîrțea, presa locala din Bihor a dezvaluit ca, in calitate de sef al Compartimentului Intretinere din Administratia Imobiliara Oradea- unde a ajuns datorita faptului ca era nepotul directorului Regiei Pietelor, Ioan Hîrțea- era asociat intr-o firma cu patronul unei societati care pazea obiectivele municipalitatii pe care le mobilase cu propriile automate de dulciuri. Primarul Oradei, Ilie Bolojan, a aflat de ingineria tesuta de Claudiu Hîrțea si la ejectat imediat. Insa, ulterior acesta a fost recuperat si reevaluat fiind impus, in decembrie 2015, ca sef al Directiei de Control a Casei de Sanatate a Municipiului Bucuresti, iar ceva mai tarziu ajungand chiar seful Corpului de Control al Ministerului Sanatatii condus de sneatorul PSD de Bihor, Florian Dorel Bodog..

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE