Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Internetul va fi adaptat pentru România. Domeniile .ro vor avea diacritice

Postat la: 28.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Începând cu luna iunie, domeniile site-urilor românești vor avea diacritice, venind în acest fel în sprijinul limbii române. Astfel că, începând cu 2 iunie, va fi implementată o nouă versiune software pentru sistemul de înregistrare a numelor de domenii, care va permite, din 3 iunie, folosirea caracterelor diacritice.

Potrivit Romanian Top Level Domain /ROTLD operațiunea de instalare a noului software se va realiza pe durata a două ore, începând cu 23.00, urmând ca după aceea să se permită folosirea diacriticelor 'ă', 'â', 'î', 'ș' sau 'ț' în numele domeniilor.

"În acest interval de timp, nu se vor putea înregistra noi nume de domenii. Unele servicii oferite de ROTLD vor fi afectate temporar, respectiv pagina web a ROTLD, serviciile whois, DAS, serviciul de administrare online a domeniilor. Accesul la serverele DNS autoritare pentru domeniul '.ro' nu va fi afectat", se precizează în anunțul publicat pe pagina ROTLD.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE