Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Papa Francisc va vizita România. Suveranul Pontif a acceptat invitația lui Klaus Iohannis

Postat la: 16.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Papa Francisc a acceptat invitația lansată de președintele Klaus Iohannis și a promis că va efectua o vizită oficială în România. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidențiale, "invitaţia a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice"


"Preşedintele României i-a adresat Sanctităţii Sale invitaţia de a vizita România. Invitaţia a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice", a transmis Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis şi Suveranul Pontif au avut o întrevedere de aproape 30 de minute în biblioteca privată a Papei. Apoi, potrivit protocolului de la Vatican, şeful statului i-a prezentat-o Papei şi pe soţia sa, Carmen. Preşedintele i-a dăruit Papei o monedă de aur dedicată comemorării a 2000 de ani de creştinism şi o frescă a artistului Ştefan Orth, reprezentând centrul cetăţii Sibiului. Preşedintele Iohannis a primit unul dintre primele texte religioase scrise chiar de Papă şi o efigie a Îngerului Păcii învingând Moartea.

Decizia de a-l invita pe Papa Francisc în România a venit după ce Iohannis a discutat cu Patriarhul Daniel. Cel mai probabil Suveranul Pontif va efectua vizita în România în 2018, când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Ar fi pentru a doua oară când un Papă vine la Bucureşti, după vizita istorică a lui Papa Ioan Paul al -II- lea, în 1999.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE