Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Primaria Capitalei castiga procesul cu MTS si BTT pentru 7 hectare de teren din Parcul Herastrau

Postat la: 12.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Marti, Primaria Capitalei a izbutit sa castige definitiv procesul cu Ministerul Tineretului si Sporturilor si BTT pentru un teren de 7 hectare situat in Parcul Herastrau, teren care a fost cedat ilegal de Crin Antonescu pe vremea cand era mionistru al Tineretului si Sporturilor. Redam in continuare comunicatul Primariei, precum si o parte din declaratia primarului general Sorin Oprescu.

COMUNICAT DE PRESA. "Este o decizie istorica, prima data in ultimii 25 de ani. Cea mai mare victorie a Primariei Municipiului Bucuresti. Prin decizia definitiva si irevocabila a Instantei, cele 7 hectare din parcul istoric Herastrau revin bucurestenilor! Completul de judecata a constatat nulitatea absoluta certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Ministerul Tineretului si Sportului. De asemenea, a constatat nulitatea absoluta a contractului de vanzare - cumparare incheiat in data de 28.07.2003, intre SC BTT SA si SC Domino 94 Impex SRL, cu privire la imobilul teren din Soseaua Nordului 7-9, Sector 1. Pentru a fi foarte clar pentru toata lumea. Prin decizia de astazi a Instantei cele 7 hectare de teren din parcul Herastrau revin in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti. Astfel, Patrimoniul Capitalei a fost reintregit.  Asa cum stiti, inca din anul 2009, Primaria Municipiului Bucuresti a intrat in proces alaturi de Clubul de Yachting Sportul Studentesc, avand calitatea de INTERVENIENT ACCESORIU, Instanta admitand cererea Municipalitatii de a-si apara un teren care-i apartine inca de pe vremea lui Carol I.", a declarat Sorin Oprescu.

NOTA: Terenul de 7 ha reprezinta o sectiune dintr-o suprafata mai mare de teren expropriat pentru cauza de utilitate publica in baza Legii pentru crearea Parcului National (ulterior Herastrau ), infiintat prin Legile din anii 1910 si 1912. Ulterior acestei date nu a intervenit niciun act normativ care sa schimbe acest statut. Primaria Municipiului Bucuresti a pus la dipozitia BTT terenul la care facem referire, in scopul activitatii sportive. Potrivit decretului in baza caruia terenul a intrat in administrarea BTT, la incetarea folosintei, acesta TREBUIA sa revina Administratiei Bucurestiului, in a carui proprietate se afla.

ISTORIC: In 1999, printr-un ordin al Ministerului Tineretului şi Sportului de atunci, Crin Antonescu, Biroul de Turism şi Tranzacţii S.A (BTT) a primit un certificat de proprietate asupra terenului în suprafaţă de şapte hectare din Parcul Herăstrău. Asta în condiţiile în care spaţiul verde este domeniul public al statului, fiind parte dintr-o zonă declarată monument istoric. In 2002, reprezentantii Clubului de yahting Sportiv Sportul Studenţesc, singurii care au reusit sa-si desfasoare, cu greu, activitatea sportiva pe acest teren, au dat in judecata BTT si Ministerul Tineretului si Sportului. La sfârşitul lui 2008, Tribunalul Bucureşti - Secţia a IV-a civilă a constatat nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Ministerul Tineretului, precum şi nulitatea contractului de vânzare-cumpărare. BTT şi SC Domino Impex SRL au făcut recurs. Din 2009, Primaria Municipiului Bucuresti a intrat in proces alaturi de Clubul de Yachting Sportul Studentesc, avand calitatea de intervenient accesoriu,  instanţa admitand cererea municipalităţii de a-şi apăra un teren care-i apar­ţi­ne încă de pe vremea lui Carol I.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE