Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Şeful Schweighofer recunoaşte întâlnirea cu Iohannis. Ce povesteşte austriacul despre preşedinte

Postat la: 21.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gerald Schweighofer, patronul firmei austriece Holzindustrie Schweighofer, a recunoscut într-un interviu că l-a întâlnit pe Klaus Iohannis și că îi cunoaște pe Dan Mihalache, şeful Cancelariei prezidenţiale, şi pe Lucia Varga, fost ministru al Pădurilor.

Retrimiterea Codului Silvic de președinte înapoi la Parlament cu mai multe amendamente a declanșat un adevărat război între putere și opoziție, în centru fiind compania austriacă Holzindustrie Schweighofer.

Premierul Victor Ponta şi parlamentarii PSD i-au acuzat pe liberali că fac lobby pentru austrieci şi însuşi preşedintele Iohannis ar fi atins de influenţa firmei de exploatare a lemnului. În urma acestor acuzaţii, preşedintele a anunţat că a cerut SRI să verifice dacă informaţiile premierului sunt adevărate.

Gerald Schweighofer explicat într-un interviu când -a cunoscut pe Klaus Iohannis și ce au discutat când s-au văzut. „Pe domnul Preşedinte Klaus Iohannis l-am întalnit doar în urma cu 8-10 ani, o singură dată, când acesta era primarul Sibiului, ocazie cu care ne-am prezentat compania", a declarat Gerald Schweighofer, pentru mariustuca.ro.

Legat de şeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, austriacul Gerald Schweighofer a spus că nu îşi aminteşte să-l fi întâlnit vreodată, dar nu exclude posibilitatea să-l fi văzut vreodată întâmplător. „Nu ne amintim să-l fi întâlnit pe domnul Mihalache. Deși nu putem exclude posibilitatea să-l fi văzut vreodată întâmplător cu ocazia vreunui eveniment în trecut, putem afirma cu tărie că nu a existat nicio relație de afaceri cu acesta. Afirmații care susțin acest lucru sunt total greșite", a afirmat acesta.

Mai mult, Gerald Schweighofer a declarat că a avut o singură întâlnire cu ministrul Lucia Varga, dar a precizat că sa întâlnit şi cu alţi câţiva miniştri şi oficiali români, considerând ca în mediul de afaceri dialogul este un lucru normal.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE