Nicolae Ciucă a plagiat lucrarea lui de doctorat. Emilia Șercan l-a descoperit și pe premier. In spatiul public i se cere demisia!
Postat la: 18.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Jurnalista Emilia Șercan - cunoscuta pntru dezvaluirile sale in privinta plagiatelor politicienilor - a studiat lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă și arată faptul că aceasta are părți întregi copiate din alte lucrări de doctorat.
Șercan l-a contactat și pe Nicolae Ciucă, cel care s-a rezumat la a spune că teza sa de doctorat a fost întocmită conform rigorilor academice de la momentul respectiv.
"Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, este plagiată. Astăzi pot să prezint dovezile adunate cu multă migală care atestă că cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei sunt plagiate. Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare "Carol I" (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului. Dincolo de plagiatul în sine, lucrarea nu este un produs de cercetare științifică. Nu are o metodologie, un corpus și o cercetare propriu-zisă.
Accesul la teză l-am primit în decembrie 2021, după trei solicitări scrise făcute la Biblioteca Națională începând cu luna mai 2021. Săptămâna trecută am primit acces și la Biblioteca UNAP. Într-o declarație pe care premierul Nicolae Ciucă mi-a transmis-o aseară, susține că teza sa de doctorat 'a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv'.", scrie Emilia Șercan.
AICI ancheta prin care se demonstrează plagiatul.
Nicolae Ciucă cere verificarea tezei sale de doctorat: anunț de ultim moment făcut de premier
„Consider că am realizat teza de doctorat conform cerințelor legale existente la acea vreme și, în consecință, am inițiat solicitarea de verificarea a acesteia de către Comisia de Etică a UNAp", transmite Nicolae Ciucă. El spune că UNAp poate cere verificarea de către CNATDCU. „Ca urmare a interesului manifestat public față de teza de doctorat , pe care am susținut-o în anul 2003, la Universitatea Națională de Apărare (UNAp), am decis să solicit analizarea lucrării de către Comisia de Etică a UNAp - Instituția Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susținut teza de doctorat care are un pronunțat caracter specific domeniului Științe Militare.
Alegerea tematicii tezei de doctorat s-a bazat predominant pe experiența personală acumulata in misiunile internaționale la care am participat nemijlocit, individual sau împreună cu Batalionul 26 Infanterie: misiunea ONU de menținere a păcii din Angola (1996-1997), misiunea NATO din cadrul rezervei strategice a SACEUR pentru Balcanii de Vest (2000-2001) și misiunea de tip coaliție din Afganistan (2002). Așadar, teza mea de doctorat înglobează, pe lângă cercetarea științifică și studiul teoretic, experiența acumulată în misiunile reale și exercițiile la care am participat, aceasta constituindu-se, în mod evident, contribuția originală proprie unei teze de doctorat corect elaborată", transmite Nicolae Ciucă, într-o precizare de presă.
„În acuzele publice se reclamă că unele referiri din notele de subsol nu apar și în lista bibliografică. Acest lucru nu arată altceva decât faptul că lucrarea a fost elaborată onest, fiind menționata cel puțin într-un loc sursa bibliografică. Acuzațiile publice nu se pot susține științific in niciun fel, fapt ce poate fi dovedit si de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect și profesionist utilizată. Sintagme si formulări standardizate specifice domeniului tezei de doctorat (gen "pilon de stabilitate" etc) nu trebuie ocolite atunci când tratezi un subiect sensibil - precum geopolitica - unde semantica trebuie neaparat să fie precisă, motiv pentru care anumite sintagme/formulări este obligatoriu să fie standardizate.
Din anul 2003, după susținere, teza mea de doctorat este publică și a putut și poate fi consultată la Biblioteca Universității Naționale de Apărare și la Biblioteca Națională. Consider că am realizat lucrarea conform cerințelor legale existente la acea vreme și, în consecință, am inițiat solicitarea de verificarea a acesteia de către Comisia de Etica a UNAp - Instituția Organizatoare de Studii de Doctorat, în acord cu prevederile legale în vigoare, in spiritul OMEC Nr. 5229/2020 din 17 august 2020", adaugă premierul.
El apreciază că, „în măsura in care vor mai exista semne de întrebare, UNAp va fi îndreptățită sa solicite verificarea de către CNATDCU - Comisia 26 - Științe politice, studii de securitate, ştiinţe militare, informaţii și ordine publică".
Cum reactioneaza politicienii după dezvalurea plagiatului
Fostul europarlamentar Cristian Preda susține că premierul Nicolae Ciucă trebuie să se retragă din funcție după dezvăluirile despre teza sa de doctorat. "Premierul a copiat un sfert din teza sa de doctorat. E descoperirea făcută de Emilia Șercan. Onoarea îi cere lui Ciucă să plece din funcție. Imediat!", a scris Cristian Preda, pe pagina sa de Facebook.
Președintele USR, Dacian Cioloș, susține că în cazul în care se verifică informațiile conform cărora Nicolae Ciucă și-a plagiat teza de doctorat, atunci premierul ar trebui să demisioneze. Cioloș îi cere președintelui Klaus Iohannis să intervină, asta pentru că a promis "toleranță zero față de orice abatere de la cultura integrității în mediul academic".
"Informațiile din presă conform cărora teza de doctorat a premierului ar fi plagiată trebuie clarificate de urgență de Nicolae Ciucă și, dacă se dovedesc adevărate, este necesară demisia de onoare. Îi cer prim-ministrului să solicite singur o analiză cu celeritate a CNATDCU pentru a stabili dacă teza a respectat toate cerințele academice. Chiar dacă premierul nu face acest lucru, CNATDCU trebuie să se autosesizeze rapid și să clarifice acest caz, pentru că impostura este incompatibilă cu funcția publică, iar furtul academic nu are ce căuta la vârful Guvernului României.
Declarația pe care a dat-o premierul Ciucă potrivit căreia a respectat legea din acel moment nu este nici convingătoare și nici nu răspunde acuzațiilor aduse. Un plagiat are o definiție științifică foarte clară și este probat simplu. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a promis o 'Românie Educată' și 'toleranță zero față de orice abatere de la cultura integrității în mediul academic', motiv pentru care trebuie să ia atitudine în lumina informațiilor apărute azi.", scrie Dacian Cioloș.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ministrul Economiei a dat Șantierul Naval Mangalia pe mâna unui șomer care a fost inspector la Primăria Lehliu Gară!
Șantierul Naval 2 Mai SA, compania de stat care deține pachetul majoritar de acțiuni la Șantierul Damen Mangalia, are de câteva zile o nouă conducere. În funcția de director general a fost adus Doru Jianu, cel care a ocupat aceeași poziție în mai multe rânduri în cadrul Șantierului Naval Militar Mangalia, controlat tot de statul român.
-
Teoreticianul transumanist Yuval Harari îi numește pe cei care nu folosesc Inteligența Artificială "oameni inutili"!
Transumanismul, redus la esență, este eugenie pură (modificare genetica, sau modificare tehnologica - prin implanturi). Se autointitulează "H+", adică mai mult sau mai bine decât un om. Ceea ce, bineînțeles, este ceea ce înseamnă și eugenia. Omul modificat in ADN sau omul augumentat tehnologic... Pana la urma, cam acelasi lucru in opinia transumanista.
-
Guvernul se pregătește pentru o criză alimentară apocaliptică: cere comercianților să trimită stocurile deținute! (document important)
Secretariatul General al Guvernului a pus, în dezbatere publică, o Ordonanță de Urgență prin care va solicita producătorilor și comercianților să transmită Guvernului stocurile disponibile.
-
Pandemia și războiul au umflat conturile bogaților lumii cu 453 de miliarde de dolari în ultimii doi numai în domeniul alimentelor si energiei!
Averile miliardarilor din industria alimentară şi energetică au crescut cu 453 de miliarde de dolari în ultimii doi ani, în contextul creşterii preţurilor la energie şi mărfurilor în timpul pandemiei, precum şi pe fondul războiului din Ucraina, a dezvăluit un raport al organizaţiei nonprofit Oxfam, relatează The Guardian.
-
Șefa Comisiei de Apărare: "În țara noastră s-a vorbit despre venirea lupului şi acum lupul a dat iama în turma din satul vecin!"
Sefa Comisiei de Apărare de la Senat, Nicoleta Pauliuc, susține că ultimele trei luni au adus pentru România un paradox legat de securitate: pe de o parte, amenințările la adresa securității naționale sunt cât se poate de concrete; pe de altă parte, garanţiile de securitate pe care țara noastră le are din partea aliaților sunt la cel mai înalt nivel de la crearea statului român modern.
-
Prima ţară care a introdus carantina obligatorie pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei: au fost raportate 4 cazuri în ultima săptămână!
Belgia este prima ţară care a introdus carantină obligatorie de 21 de zile pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei, după ce a raportat 4 cazuri pozitive în ultima săptămână, relatează Politico.
-
Brazilia liberă de OMS: Presedintele Bolsonaro anunta ca nu va semna tratatul international privind pandemiile!
Președintele brazilian Jair Bolsonaro anunță că OMS nu va interveni în afacerile braziliene legate de pandemie. El a reafirmat, intr-o conferinta de presa, fără echivoc că "OMS nu va călca în picioare suveranitatea națională".
-
OMS avertizează: Lumea se confruntă cu "provocări formidabile" din cauza COVID, a variolei maimuței și a războaielor!
Lumea se confruntă cu "provocări formidabile", printre care covid, războiul din Ucraina și variola maimuței, a avertizat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, citat de BBC.
-
Alexandru Rafila, despre variola maimuței: nici vorbă să fie o pandemie. Riscul de infecție este mic!
Ministrul Sănătății, Alexandru Radila, susține că virusul variola maimuței nu poate fi considerat, un pericol, deocamdată și nici nu se pune problema să vorbim despre o pandemie.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cozmin Gușă: "Așa arată un candidat la prezidențialele din 2024 susținut de către SUA!"
- 2.Gura "Prostanacului" adevar grăiește! Mircea Geoană: "Nu ne-a surprins calitatea armatei ucrainene. Noi am antrenat-o încă din 2014!"
- 3.Marcel Ciolacu i-a dat mesaj în franceză lui Emmanuel Macron: "Vom continua să lucrăm împreună!"
- 4.Rafila dă pe față lucruri din pandemie: "Decizii majore luate de militari și nu de medici!"
- 5.Olguța Vasilescu: "Primarii care livrează frig și șobolani și-au scos postacii la muncă!"
- 6.Marcel Ciolacu despre disputa Arafat - Rafila: "Normal este ca proiectul Internelor să aibă avizul MS!"
- 7.Adrian Năstase: Crin Antonescu a deranjat serviciile interne și externe!
- 8.Rareș Bogdan face un anunț pentru Republica Moldova în contextul războiului din Ucraina: "Zarurile au fost aruncate!"
- 9.Nicio lege nu garantează că se va investi în Neptun Deep și vom extrage gazele din Marea Neagră!
- 10.Tensiune în Guvern: Ministrul Rafila acuză o acțiune ilogică și aberantă a MAI: "Sunt gata să-i cedez domnului Arafat poziţia de ministru al Sănătății!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu