Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Greva generală din administrație, suspendată

Postat la: 18.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a anunțat că a decis să suspende greva generală pe perioadă nedeterminată, programată începând de marți, în urma încheierii unui acord cu Guvernul României.

FNSA amenință însă că va relua acțiunile de protest, dacă termenele de soluționare a revendicărilor nu vor fi respectate. Sindicaliștii din administrația publică locală au fost marțea trecută în grevă generală de o zi și anunțau organizarea unei greve pe termen limitat începând de marți.

Comunicatul sindicaliștilor: "Urmare a întâlnirilor de lucru din data de 16.07.2016 si 17.07.2016 dintre dl. Valer SUCIU - Presedinte F.N.S.A. si dl. Vasile DÎNCU - Vicepremier, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (M.D.R.A.P.), au fost convenite urmatoarele:

1.Apreciind ca M.D.R.A.P. lucreaza la un proiect important de modernizare si rerforma a administratiei publice, F.N.S.A. si Guvernul României, prin M.D.R.A.P., inteleg sa deschida un parteneriat pentru:
- analizarea si rezolvarea problemelor cu care se confrunta functionarii publici si personalul contractual din administratia publica locala;
- analiza, dezbaterea si promovarea Strategiilor de modernizare a functiei publice precum si Strategia formarii profesionale în Administratia Publica centrala si locala;
- participarea la dezbaterile si lucrarile Comisiei interministeriale pentru redactarea Codului Administrativ si a Codului de procedura administrativa;
- vom analiza împreuna efectele negative în scopul corectarii sau eliminarii unor prevederi din O.U.G. nr. 20/2016 ;
- reprezentantii F.N.S.A. vor participa la grupurile de lucru ale Guvernului care elaboreaza Legea pentru salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. În cadrul constructiei acesteii legi, Guvernul României va lua în discutie posibilitatea ca administratia publica locala sa fie considerata ramura prioritara, pentru reducerea discrepantelor salariale dintre angajatii care îsi desfasoara activitatea în consiliile judetene/primarii si celelalte categorii de bugetari;
- F.N.S.A. va sprijini Guvernul României pentru colectarea datelor privind salariile ce vor fi platite începând cu data de 01.08.2016 în unitatile administrativ-teritoriale si vor fi înregistrate în registrul public de evidenta, ca urmare a aplicarii prevederilor O.U.G. nr. 20/2016.

2. Cu privire la acordarea normei de hrana si a voucherelor de vacanta pentru toti salariatii din administratia publica locala, Guvernul României va initia discutiile cu Ministerul Finantelor Publice (M.F.P.), pe baza urmatoarelor principii: norma de hrana sa se acorde tuturor salariatilor din administratia publica locala, în limita bugetelor aprobate iar acordarea voucherelelor de vacanta sa fie conditionata de îndeplinirea unor criterii de performanta. Reprezentantii FNSA vor fi invitati sa participe la discutiile cu M.F.P initiate de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice, cu termen de finalitate în luna septembrie 2016.

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru M.D.R.A.P. , a asigurat conducerea F.N.S.A. de tot sprijinul pentru ca moderrnizarea administratiei publice si recâstigarea demnitatii salariatilor din administratia publica sa devina un proces accelerat, în care toate deciziile si strategiile se vor face în cadrul unui parteneriat cu F.N.S.A. si alte organizatii reprezentative care activeaza în acest domeniu.

În temeiul acestor decizii comune F.N.S.A. suspenda greva generala pe perioada nedeterminata programata a fi declansata începând cu 19.07.2016. În cazul în care angajamentele Guvernului României din acest acord, precum si termenele de solutionare a acestora nu vor fi respectate, FNSA va relua actiunile de protest".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE