Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Basescu o tine de-a surda pe mormânt: "Niciodata nu am ascultat convorbiri telefonice"

Postat la: 04.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Traian Basescu, fostul presedinte al României, a declarat aseara, la TVR 1, ca nu a ascultat niciodata vreo convorbire telefonica, respingand astfel acuzatiile Adrianei Saftoiu, fost consilier prezidenţial.

"Asta e o prostie. Niciodata nu am ascultat vreo caseta cu inregistrari. Face parte din propaganda pe care a dus-o Antena 3, nu ma refer la Adriana Saftoiu. Dar venind vorba de Adriana, va pot spune atat: despre femei numai de bine. Nu ma intereseaza. Niciodata nu am ascultat vreo convorbire telefonica. E o minciuna", a spus Basescu la TVR 1, considerand ca acest subiect este "penibil".

Fosta consiliera prezidenţială a lui Traian Basescu, Adriana Saftoiu, care ocupă acum funcţia de prim-vicepresedinte PNL, l-a acuzat pe fostul preşedinte că ar fi ascultat in mod ilegal convorbirile sale telefonice. Saftoiu arata, intr-o postare pe blogul său de pe Adevărul, ca recentele acuzaţii de trădare făcute de fostul preşedinte Traian Basescu la adresa sa, sunt un autodenunt. Ea precizează ca fostul presedinte avea acces la orice convorbire telefonica isi dorea şi că se faceau ascultări "in ideea ca poate-poate iese ceva".

"Imaginaţi-vă cum ar fi să vă spun că în ţara noastră democratică se pot face interceptări ilegale, fără mandat, doar din dispoziţie politică, şi că Traian Băsescu nu s-a sfiit să ceară aşa ceva. Aş face de un breaking news, aş auzi iarăşi poveştile cu trădarea unui mare om care ne-a făcut pe toţi, după care "coloana oficială" ar merge mai departe. Cu tot cu presă, politicieni, instituţii ale statului, societate civilă, opinie publică. Dar a venit Traian Băsescu şi a confirmat ceea ce suspecta foarte multă lume: că sistemul poate opera cu interceptări ilegale, fără mandat. Afirmaţia o face şi deputata Elena Udrea, e adevărat după ce a pierdut influenţa pe lângă sistem", scrie Adriana Săftoiu pe blogul său.

Fostul presedinte Traian Basescu declarase cu câteva zile inainte, la Nasul TV, ca fosta sa consiliera, Adriana Saftoiu, a parasit postul pe care il ocupa la Palatul Cotroceni, dupa ce sefului statului i-au fost puse la dispozitie o serie de interceptari telefonice, pe baza cărora ar fi ajuns la concluzia că aceasta l-a trădat. "Adriana Saftoiu si sotul ei m-au tradat. Adriana Saftoiu a plecat dupa ce mi s-au adus la cunostinta niste convorbiri telefonice. Institutiile statului mi le-au pus la dispozitie, pentru ca presedintele trebuie protejat", a spus Basescu la Nasul TV. "Domnul Săftoiu a plecat din fruntea SIE după o gafă monumentală", a mai precizat fostul şef al statului, citat de Evenimentul Zilei.

Saftoiu arata in postare de pe blogul sau ca Băsescu făcea referire la o convorbire telefonica care a avut loc in martie 2007, intre ea si un membru PD, in care a afirmat ca "Traian Basescu este dominat de singura lui colaboratoare, Elena Udrea." Saftoiu susţine de asemenea că Traian Basescu i-ar fi reprosat "exact acest cuvant: a domina. Cum mi-am permis sa spun asta? E adevarat, atunci nu existau atatea dovezi cate s-au adunat la finalul celor 10 ani de mandat. Dar, pentru mine, erau suficiente ca sa inteleg raportul de forte." "In logica lui Traian Basescu, se numeste tradare sa nu fii de acord cu optiunile lui care nu aveau legatura cu interesul national", mai scrie Adriana Săftoiu.

Fosta consilieră afirma ca Basescu i-ar fi spus ca nu ea era cea interceptata ci partenerul de conversatie, justificând astfel modul în care a ajuns la această informaţie. Saftoiu precizează însă ca nici ea si nici politicianul in discutie nu au fost chemati de vreo institutie a statului in legatura cu vreo fapta penala care ar fi explicat necesitatea interceptarii.

"Sa spunem ca m-as fi facut vinovata de ceea ce sugereaza Traian Basescu. Cum de nu am fost macar o data citata, in 9 ani de zile de cand am plecat din functie? Toata lumea a avut dovezi, de la Traian Basescu la institutiile abilitate, dar nimeni nu a instrumentat cazul?! Cred mai degraba ca, invocand faptul ca trebuie sa fie bine informat, a cerut sa se intocmeasca un dosar. Nu a cazut nimeni pe ascultare. Se faceau ascultari in ideea ca poate-poate iese ceva. Si a iesit fix de o parere nefavorabila, e drept, colaboratoarei loiale", scrie Adriana Saftoiu.

Fosta consilieră prezidenţială a început şirul dezvăluirilor legate de perioada pe care a petrecut-o la Cotroceni în cartea sa "Cronica de Cotroceni", publicată anul trecut.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE