Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Exclusiv: Bogdan Teodorescu prezintă ipoteza unei apocalipse PSD

Postat la: 12.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul strateg al lui Victor Ponta - l-am numit pe scriitorul şi analistul politic Bogdan Teodorescu - pune pe tapet, în exclusivitate pentru ZIUAnews - ipoteza unei veritabile apocalipse social-democrate.

Analistul consideră că menţinerea şi proferarea problemei revenirii la alegerea primarilor în două tururi poate duce la stârnirea unui mare val popular anti-PSD, cu urmări însemnate în aritmetica viitoarelor alegeri locale.

O comasare potrivnică PSD

"Dincolo de viabilitatea sau de respingerea ideii de modificare a legii electorale, actuala controversă privitoare la cele două tururi de scrutin atrage după sine, din perspectiva strategiilor politice, un subiect pe care nu-l putem ignora. Mai exact, există posibilitatea ca menţinerea pe agenda publică a acestei probleme să producă, în anumite condiţii, o comasare a unei mari părţi a societăţii româneşti care s-ar putea întoarce, din punct de vedere electoral, chiar împotriva partidului care se opune alegerilor în două tururi.

Condiţiile reuşitei

Însă, aşa ceva s-ar putea întâmpla doar dacă discursul acuzator al PNL reuşeşte să fie îndeajuns de incisiv şi de vizibil, astfel încât să impună o astfel de urmare, prezentând PSD drept oponent al voinţei populare. Depinde numai de PNL - dar şi de celelalte partide mai mici, care s-au raliat demersului - reuşita de a promova o astfel de percepţie negativă a PSD", ne-a declarat Bogdan Teodorescu.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE