Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Chiar ca e grav! Turcia și Arabia Saudită vor lansa ofensiva în Siria si impotriva Rusiei

Postat la: 13.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Turcia și Arabia Saudită ar putea lansa o ofensivă în Siria și Irak împotriva Statului Islamic, a anunțat ministrul turc de Externe, sâmbătă, potrivit AFP. "Dacă există o strategie împotriva Statului Islamic, atunci Turcia și Arabia Saudită ar putea lansa o operațiune terestră", a declarat ministrul de Externe de la Ankara Mevlut Cavusoglu.

"Arabia Saudită trimite avioane în Turcia la baza Incirlik. Au venit, au efectuat o recunoaștere. Deocamdată nu este clar câte avioane vor veni", a mai spus oficialul. O eventuală ofensivă a Turciei și a Arabiei Saudite și a altor aliați sunniți în Siria a fost vehiculată intens în ultimele zile. În vreme ce atât oficalii turci cât și cei saudiți au vorbit despre necesitatea unei intervenții în Siria pentru combaterea Statului Islamic, principala preocupare a acestor actori regionali este ofensiva forțelor regimului Bashar al-Assad, susținute de trupele iraniene și în special de aviația rusă împotriva rebelilor.

Ofensiva loialiștilor regimului în nordul Alepului a redus teritoriile controlate de rebelii susținuți de Turcia, Arabia Saudită și Qatar, reușind, recent, să taie coridorul vital dintre Turcia și cel mai mare oraș sirian, parțial controlat de opozanții regimului al-Assad. Ankara și-a arătat foarte vocal nemulțumirea față de bombardamentele masive ale Rusiei, care au alungat din zona orașului Alep zeci de mii de oameni, ajunși între timp la granița turcă.

Rusia a lansat declarații dure în ultimele săptămâni cu privire la o posibilă intervenție străină în Siria. Premierul rus Dmitri Medvedev a afirmat că marile puteri trebuie să se așeze la masa negocierilor pentru a pune capăt războiului din Siria și că o ofensivă terestră străină în această țară ar putea duce la izbucnirea unui "nou război mondial", relatează Reuters și AFP.

"Ofensiva terestră face în general ca un război să devină permanent", a avertizat șeful guvernului rus într-un interviu pentru ediția de vineri a cotidianului german Handelsblatt, potrivit Agerpres. "Americanii și partenerii noștri arabi trebuie să se gândească bine: vor un război permanent?", a declarat Medvedev. "Ar fi imposibil" ca un astfel de război să fie câștigat rapid, "în special în lumea arabă, unde fiecare luptă cu fiecare", a mai spus el, conform traducerii în germană a afirmațiilor sale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE