Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Comisia ONU: Julian Assange trebuie despăgubit!

Postat la: 05.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O comisie de experți a ONU a decis vineri că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost "reținut în mod arbitrar", acesta trăind izolat în ambasada Ecuadorului la Londra pentru a scăpa de un mandat de arestare european, și a cerut Suediei și Marii Britanii să îi ofere acestuia despăgubiri.

"Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost reținut în mod arbitrar de Suedia și Marea Britanie după arestarea sa la Londra la 7 decembrie 2010", a afirmat grupul de lucru al ONU privind detenția arbitrară, într-un comunicat. Cei cinci experți independenți au cerut "autorităților suedeze și britanice" să pună capăt detenției sale și să-i respecte dreptul de a fi despăgubit.

Totodată, Julian Assange va cere să i se permită să părăsească ambasada Ecuadorului din Londra ca un om liber, după ce comisia ONU a decis vineri că a fost "reținut în mod arbitrar" în incinta instituției diplomatice, notează Reuters. Assange, care a înfuriat autoritățile americane după ce a publicat sute de mii de documente secrete, se află în ambasadă din 2012 pentru a evita un proces pentru acuzații de viol.

Fondatorul WikiLeaks a făcut apel la comisia ONU, spunând că este un refugiat politic ale cărui drepturi au fost încălcate pentru că s-a aflat în imposibilitatea de a obține azil în Ecuador. Fostul hacker neagă acuzațiile potrivit cărora ar fi vinovat pentru comiterea unui viol în 2010 în Suedia, afirmând că învinuirile sunt un complot pentru a-l aduce în cele din urmă în Statele Unite, unde o anchetă penală privind activitățile WikiLeaks este încă deschisă. Atât Suedia, cât și Marea Britanie au afirmat că nu vor fi influențate de decizia comisiei de experți a ONU care nu are caracter obligatoriu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE