Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Curtea Constituțională dezbate contestația în cazul Dan Șova

Postat la: 06.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea Constituționale va dezbate în cursul zilei de miercuri contestația formulată de Partidul Național Liberal cu privire la felul în care a fost interpretat rezultatul votului în cazul cererii de ridicare a imunității a fostului ministru al Transporturilor Dan Șova. 

La sosirea la sediul CCR, Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale a refuzat să vorbească despre un posibil rezultat al dezbaterii de miercuri, dar a spus că nici o altă lege nu este mai presus de Constituție.

"Noi nu ridicăm imunităţi. Vom da o decizie clară. Noi răspundem la o sesizare - dacă acea hotărâre a Senatului, pe care în sfârşit au publicat-o, e constituţională sau nu. Dacă hotărârea ar fi invalidată, nu ar mai exista o altă hotărâre, deci ar trebui reluat votul. În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie", a declarat Zegrean.

Întrebat dacă senatorii au încălcat Constituţia din neştiinţă sau cu bună intenţie, preşedintele CCR a comentat scurt: "Eu mai degrabă aş spera că nu au cunoscut-o."

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE