Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Epopeea Dan Șova continuă. Comisia juridică dezbate, din nou, cererea de ridicare a imunităţii

Postat la: 02.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Membrii Comisiei Juridice din cadrul senatului urmează să se întâlnească, marți 2 iunie, din nou pentur a dezbate cererea de ridicare a imunității lui dan Șova. Părerile sunt împărțite, social democrații vor reluarea votului, în timp ce liberalii doresc redactarea unei hotărâri care să constate admiterea cererii DNA de ridicare a imunităţii.

După ce Curtea Constituțională a publicat săptămâna trecută motivarea în cazul deciziei din 6 mai în ceea ce priveşte hotărârea Senatului privind votul din 25 martie pe cererea de arestare a lui Dan Șova, senatorii-juriști urmează să discute din nou modalitatea prin care se va reveni asupra votului iniţial.

„Aşadar, se constată că, potrivit dispoziţiilor constituţionale, în condiţiile respectării cvorumului legal de şedinţă, regula care guvernează adoptarea hotărârilor Parlamentului este întrunirea cvorumului decizional al majorităţii simple de voturi, respectiv jumătate plus unu din numărul senatorilor şi/sau deputaţilor prezenţi la şedinţă, excepţiile de la această regulă fiind expres prevăzute de Legea fundamentală.

Rezultă că toate hotărârile adoptate de Camera Deputaţilor sau de Senat, în şedinţe separate, cu excepţia celor referitoare la regulamentele proprii de organizare şi funcţionare, urmează regula stabilită de dispoziţiile art.76 alin.(2) din Constituţie, respectiv se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi în fiecare Cameră", se arată în motivarea CCR.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE