Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gabriel Liiceanu reacționează după ce Nicolae Breban a spus că ar trebui împușcat

Postat la: 01.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După ce săptămâna trecută, în cadrul unei şedinţe a secţiei de filologie şi literatură a Academiei Române, Nicolae Breban a declarat că Horia Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu "ar trebui împușcați", mai multe voci au reacționat dur. 

Unul dintre cei vizați, Liiceanu, i-a transmis președintelui Academiei Române o scrisoare deschisă în care îi cere să ia atitudine privind declarațiile lui Breban.

"Aflu că în urmă cu mai bine de o săptămână a avut loc în instituția pe care o conduceți o ședință a Secției de Filologie și Literatură în care un membru al Academiei, Nicolae Breban, a argumentat în fața colegilor săi de ce, spre binele culturii române și al țării în general, ar fi de dorit ca Horia Patapievici și cu mine să fim împușcați. („Derbedeii ăștia ar trebui împușcați!") Am subliniat cuvântul pentru a marca folosirea lui expresă: împușcați. Constat astfel că, după alocuțiunea rostită cu ocazia înscăunării sale ca președinte onorific al Consiliului ICR, alocuțiune în care eram numiți „haimanale", discursul lui Nicolae Breban s-a radicalizat.

N-am cum să nu vă întreb, Domnule Președinte, dacă credeți că dinlăuntrul „celui mai înalt for de spiritualitate" al României poate fi lansată instigația la crimă", solicită Liiceanu, în finalul scrisorii sale", scrie Liiceanu în scrisoarea către Ionel Vlad.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE