Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gabriel Oprea a ajuns la mila senatorilor pentru urmarirea penala

Postat la: 03.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ședința de plen, în care se supune la vot cererea de începere a urmăririi penale are loc miercuri. Sunt necesare 83 de voturi pentru ca urmărirea penală să poată fi demarată. Gabriel Oprea și Liviu Dragnea programaseră semnarea unui protocol de colaborare pentru alegerile parlamentare din noiembrie înaintea votului din Senat, dar ceremonia a fost amânată fără a se preciza motivele.

Marți, cu puțin timp înaintea întrunirii ședinței Comisiei juridice care urma să dea un aviz pentru cererea de urmărire penală, a apărut informația că Liviu Dragnea și Gabriel Oprea au avut o întâlnire în cadrul căreia liderului UNPR i s-ar fi asigurat salvarea de la urmărire penală. Imediat, Liviu Dragnea a intervenit telefonic la o televiziune de știri și a negat vehement o astfel de posibilitate, ba chiar a "somat" ziariștii să meargă la DNA să reclame acest fapt, dacă au dovezi.

Liderul PSD a afirmat, tot ieri, că senatorii PSD vor vota pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, indiferent de faptul că acesta ceruse, printr-o scrisoare depusă la Comisia juridică, ca dosarul să fie returnat la DNA. În Comisia juridică, au fost nouă voturi pentru începerea urmăririi penale și unul împotrivă.

DNA îl acuză pe Gabriel Oprea de abuz în serviciu pentru că ar fi dispus folosirea de coloane oficiale, resurse materiale și umane, pentru sine și pentru procurorul general, contrar prevederilor legale. Tot ieri, procurorul general Tiberiu Nițu a demisionat din funcție, numele său fiind prezent în dosarul fostului ministru de interne Gabriel Oprea, ca beneficiar al coloanelor oficiale ilegale.

Tiberiu Niţu a transmis într-un comunicat că nu a solicitat şi nu a beneficiat de coloană oficială în sensul în care această noţiune este definită prin lege şi că i s-a asigurat un dispozitiv de însoţire şi protecţie, conform legislaţiei în vigoare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE