Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Guvernul a aprobat reguli mai transparente pentru finanțarea partidelor politice

Postat la: 13.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul a aprobat noi norme metodologice de aplicare a legii privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

Hotărârea de Guvern aprobată miercuri va asigura mai multă transparență și un control mai riguros al aplicării legislației privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Decizia Guvernului se referă la modalitățile și înregistrarea donațiilor, cotizațiilor, împrumuturilor și veniturilor proprii, precum și a cheltuielilor partidelor politice în documente contabile.

La acceptarea donațiilor, partidele politice sunt obligate să verifice și să înregistreze identitatea donatorilor. În plus, donațiile în bani a căror valoare depășește 10 salarii de bază minime brute pe țară se vor efectua numai prin conturi bancare. În privința donațiilor confidențiale, acestea urmează același regim juridic de înregistrare și evidență cu al celorlalte donații, singura excepție fiind cea referitoare la publicitatea identității donatorului prin intermediul Monitorului Oficial și al site-ului Autorității Electorale Permanente.

Pe de altă parte, este reglementată procedura de acordare a subvențiilor de la bugetul de stat către partidele politice. Subvenția anuală este majorată proporțional cu numărul mandatelor obținute în alegeri de către candidații femei și cu numărul de mandate obținute la alegerile locale și parlamentare. Toate cheltuielile electorale se vor derula numai prin conturi bancare deschise în mod expres pentru campania electorală, anunțate la Autoritatea Electorală Permanentă.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE