Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Infirmieră arestată pentru ca a racolat minore cu handicap si le-a obligat să se prostitueze

Postat la: 03.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O infirmieră, acuzată că a racolat, prin constrângeri fizice şi psihice, mai multe tinere din centre de tratament şi recuperare pentru persoanele cu handicap şi le-a determinat să se prostitueze şi să cerşească, a fost arestată preventiv de Tribunalul Sibiu.

Potrivit unui comunicat de vineri al Poliţiei, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii DIICOT Sibiu au desfăşurat, în 29 septembrie, o acţiune pentru probarea activităţii infracţionale a unei persoane bănuite de comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

Din cercetări a reieşit că Eva Grancia, din Mediaş, în vârstă de 41 de ani, beneficiară a Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională Dumbrăveni şi Mediaş şi angajată ca infirmieră în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap din Mediaş, s-a folosit, în perioada 2008-2014, de calitatea de infirmieră, cu scopul de a recruta mai multe tinere pe care le-ar fi obligat, prin constrângere fizică şi psihică, să se prostitueze şi să cerşească, pentru a obţine în folosul său, avantaje materiale ilicite.

"Astfel, femeia, profitând de starea de handicap a persoanelor internate în centrele de tratament, ar fi determinat, prin ameninţări şi agresiuni, precum şi prin inducere în eroare, patru tinere, cu vârste cuprinse între 21 şi 38 de ani, să cerşească în folosul său şi să întreţină acte sexuale cu diferite persoane, pe care bănuita le-ar fi racolat. Banii astfel obţinuţi erau folosiţi în scopuri personale", se arată în comunicatul citat.

Într-un comunicat al DIICOT se preciza că femeia "a dezvoltat în timp o activitate premeditată şi bine organizată de exploatare a beneficiarelor centrelor de Integrare prin Terapie Ocupaţională Dumbrăveni şi Mediaş, impunându-se asupra victimelor prin acte de agresiune şi violenţe verbale, insuflându-le un puternic sentiment de teamă".

Potrivit DIICOT, femeia "a profitat atât de autoritatea pe care o avea asupra victimelor, cât şi de starea vădită de vulnerabilitate a acestora (de faptul că persoanele vătămate aveau deficienţe mentale/intelectul redus, erau uşor influenţabile, impresionabile, naive, uşor de manipulat, proveneau din centre de plasament, din familii dezorganizate, fără vreo sursa de venit), în scopul exploatării acestora".

"În situaţiile în care persoanele vătămate încercau să refuze întreţinerea de raporturi sexuale cu diferiţi clienţi sau nu erau de acord să realizeze anumite sarcini impuse, aceasta recurgea inclusiv la acţiuni de constrângere fizică şi morală asupra persoanelor vătămate, menţinând starea de teamă insuflată victimelor şi abuzând de autoritatea pe care o avea asupra acestora", se mai arată în comunicatul citat.

Şapte persoane au fost audiate în acest caz la DIICOT Sibiu, iar femeia a fost iniţial reţinută pe 24 de ore pentru trafic de persoane, iar ulterior arestată preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Sibiu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE