Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Klaus Iohannis vrea două avioane private. I-a cerut lui Ponta să i le cumpere

Postat la: 11.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele României nu dispune de un avion privat cu care să efectueze vizitele în străinătate, iar acest lucru a reprezentat un motiv de conflicte între fostul președinte, Traian Băsescu și premierul Victor Ponta. Klaus Iohannis ar vrea și el avion special pentru președinte și se pare că nu s-ar mulțumi doar cu unul singur. 

Consilierul preşedintelui Klaus Iohannis a declarat, după ultima vizită a președintelui la Bruxelles că nu este normal să nu existe o aeronavă privată pentru președinte și că acesta reprezintă un motiv de rușine pentru staff-ul șefului statului.

"E absolut anormal să nu existe o aeronavă prezidențială. Dacă aș fi în locul dvs l-aș întreba pe fostul președinte de ce a ajuns România în starea în care practic nu are. (...) Pentru asemenea lucruri, întotdeauna o țară găsește resurse. Mie îmi e rușine când mă aflu pe pistă la Bruxelles și când văd că țări mai mici au avioane ale statului. Am conceput un memorandum care să fundamenteze până la urmă o decizie guvernamentală astfel încât și România să aibă o aeronavă de transport. Sper că într-un orizont de timp rezonabil, un asemenea proiect va fi realizat, pentru că e rușinos pentru țară".

Pe termen lung Cotroceniul vrea două avioane, unul mai mare și unul mai mic, de rezervă, potrivit Adevarul.ro. Decizia aparține însă Guvernului, iar negocierea între cele două palate pe această temă a fost redeschisă.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE