Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liderul Al-Qaida cere unitatea militanţilor împotriva Rusiei şi Occidentului

Postat la: 02.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ayman al-Zawahiri, liderul Al-Qaida, le-a cerut susţinătorilor musulmani, prin intermediul unei înregistrări, să se unească pentru a înfrunta ameninţarea venită din partea Occidentului şi a Rusiei în Siria şi Irak. Acesta sugerează că e nevoie de mai multă unitate între reţeaua teroristă şi gruparea Stat Islamic.

Zawahiri, într-o înregistrare audio publicată pe Internet duminică, spune că americanii, ruşii, iranienii, alawiţii şi Hezbollah îşi coordonează războiul împotriva lor. Momentul în care a fost realizată înregistrarea nu este clar. Cu toate acestea, referirile la agresiunea rusă sugerează că a fost făcută după ce Rusia, un aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a lansat raiduri aeriene împotriva grupurilor de opoziţie şi a grupării Stat Islamic în Siria, la 30 septembrie.

Zawahiri susţinea, într-o înregistare difuzată în septembrie, că gruparea Stat Islamic şi liderul său, Abu Bakr al-Baghdadi, nu au legitimitate, însă preciza că susţinătorii săi li se vor alătura în lupta împotriva coaliţiei occidentale din Irak şi Siria, dacă va fi posibil.

"Fraţii mei mujahedini din toate locurile şi grupurile (...) ne confruntăm cu agresiune din partea Americii, Europei şi Rusiei (...) astfel că depinde de noi să fim uniţi din Turkistanul de Est până în Maroc", a precizat Zawahiri în mesajul de duminică. Gruparea Stat Islamic controlează zone importante din Irak şi Siria şi a făcut apel la jihad împotriva Rusiei şi Statelor Unite, ca răspuns la raidurile aeriene care îi vizează pe luptătorii săi din Siria.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE