Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Litoralul românesc: turiştii dorm în maşini, ţepe, preţuri mari şi afaceri închise!

Postat la: 09.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Acest final de săptămână a fost cel mai aglomerat din sezonul estival 2021, peste 135.000 de turişti fiind înregistraţi oficial pe litoral. Numărul lor este mai mare dacă ţinem cont de cei care se cazează în apartamente sau „la privat".

Vârful de sezon de pe litoral aduce şi preţuri de top la cazare şi alte servicii. Aşa se face că în anumite hoteluri din Mamaia, Mamaia Nord, Eforie Nord o noapte de cazare poate costa cât salariul minim pe economie în România. Cu toate acestea, sunt şi afaceri care "mor" în plin sezon. Plajele lărgite i-au lăsat pe operatorii din zonă cu şezlongurile goale, situate la mare distanţă de malul mării, iar la beach barurile lor bate doar briza.

O familie care doarme pe jos, într-o parcare din zona Hotelului Albatros (Mamaia), un film cu o familie de turişti care dormea într-o dubiţă, cu uşile larg deschise, şi fotografia unui turist care doarme în portbagajul maşinii parcate în centrul staţiunii au atras mii de comentarii în mediul online. Majoritatea celor care au păreri în spaţiul virtual „laudă" iniţiativa turiştilor şi spun că este o alternativă la sutele de lei pe care hotelierii le cer pentru o singură noapte de cazare. Desigur, sunt şi păreri conform cărora Poliţia Locală ar trebui să intervină şi să interzică astfel de lucruri.

Ca în fiecare an, nu lipsesc de pe litoral „ţepele". Astfel, turiştii se plâng că ajung la mare şi constată că rezervarea lor nu mai e valabilă deşi au plătit un avans. Pentru câţiva bani în plus, proprietarii de spaţii de cazare preferă să fie neserioşi şi să închirieze celui care oferă mai mult. Sunt şi cazuri de false anunţuri, iar unii oameni plătesc în avans fără să verifice dacă apartamentul sau pensiunea respectivă există în realitate şi oferta este adevărată. Se trezesc astfel cu banii luaţi şi cu numere de telefon la care nu mai răspunde nimeni după ce plata a fost efectuată.

Autorităţile sunt şi ele prezente pe litoral. Jandarmii, poliţiştii, inspectorii sanitar veterinari, cei ai ANAF, ai Apelor Române, comisarii Protecţiei Consumatorilor fac zilnic controale în staţiuni. Amenzile în valoare de milioane de lei curg, dar asta nu pare că mai sperie pe nimeni. Traficul infernal dintre nordul şi sudul litoralului vine să întregească această imagine a vârfului de sezon. DN 39 (Constanţa - Eforie - Mangalia - Vama Veche) se transformă în coşmarul turiştilor care stau ore întregi la volan pentru a parcurge câteva zeci de kilometri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE