Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Masinile care se conduc singure vor fi o banalitate in cativa ani

Postat la: 28.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tehnologia ne schimba radical stilul de viata, iar piata auto nu scapa nici ea de o modificare majora. Tot mai multi experti in domeniu considera ca masinile ce se conduc singure vor deveni ceva banal in viitor, iar oamenii vor fi simpli pasageri, conform Forbes. Carl Bass, presedintele executiv al companiei de design software Autodesk, considera ca progresul va fi atat de evident incat copiii nostri vor intelege cu greu motivul pentru care oamenii au condus vreodata masinile din zilele noastre.

"Noi, ca oameni, suntem in general slabi la condus. Nu spunem asta, dar noi practic ucidem mii de oameni in fiecare an conducand. Cred ca in curand vom ajunge la o concluzie potrivit careia calculatoarele pot conduce mai in siguranta decat oamenii. Peste 50 de ani, copiii si nepotii nostri se vor uita inapoi si vor spune 'Nu-mi vine sa cred ca ei chiar si-au condus singuri masinile pe vremuri'. Va deveni o rutina", a opinat Bass.

Totusi, Bass a mentionat ca progresul va fi privit si cu scepticism. "Nu cred ca va fi un progres linistit, deoarece prima data cand o masina de acest gen va ucide pe cineva vor exista tot felul de reactii publice, chiar daca in fiecare zi in SUA mor mai multi oameni ucisi in accidentele auto. Avem standarde duble pentru a aplica aceste lucruri, insa in 50 de ani, cand ne vom uita inapoi, vom spune ca a fost o nebunie ca am condus. Chiar si in 10 ani vor fi o multime de vehicule ce se vor conduce singure", a afirmat Bass. Compania pe care Bass o reprezinta este implicata in dezvoltarea masinilor ce se conduc singure.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE