Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Pfizer "regretă profund" că a promovat ilegal vaccinul Covid și a încălcat 5 coduri de reglementare!

Postat la: 19.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gigantul farmaceutic Pfizer și-a cerut scuze pentru că și-a folosit angajații pentru a promova ilegal vaccinul experimental și neomologat COVID-19 pe rețelele de socializare în timpul pandemiei, înainte ca produsul să fie autorizat.

Scuzele Pfizer au fost prezentate după ce Autoritatea pentru Codul de Practică a Medicamentelor de Prescripție a găsit compania vinovată de promovarea medicamentelor neautorizate și de încălcarea unui număr total de cinci coduri de reglementare. Gigantul Big Pharma a fost acuzat că a "discreditat" industria după ce angajații au fost prinși făcând astroturfing, folosind conturi personale pentru a promova pe rețelele de socializare vaccinul COVID-19, care nu a fost autorizat și este experimental, în plină pandemie.

Conform Biopharma-reporter, directorul medical al Pfizer, Dr. Berkley Phillips, a redistribuit o postare pe Twitter, cunoscută acum sub numele de X, în care se afirmă următoarele: "Vaccinul nostru candidat este 95% eficient în prevenirea COVID și 94% eficient la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Vom depune toate datele noastre la autoritățile sanitare în câteva zile. Mulțumim fiecărui voluntar din cadrul testului nostru și tuturor celor care luptă neobosit împotriva acestei pandemii."

Conform știrii medicale, colegii angajați din Marea Britanie au redistribuit postarea care ar fi fost înșelătoare. Informațiile transmise pe Twitter de către Dr. Berkley Phillips s-au dovedit între timp a fi extrem de inexacte. Mai mult, angajații Pfizer încălcau legea prin promovarea produsului înainte ca acesta să fie autorizat de FDA. Plângerea împotriva Pfizer citează în mod oficial "utilizarea promoțională a Twitter".

Comisia a decis o "încălcare" pentru următoarele clauze ale codului din 2019, inclusiv discreditarea industriei farmaceutice, promovarea unui medicament neautorizat, formularea unei afirmații înșelătoare, neincluderea efectelor adverse și nerespectarea unor standarde înalte.

"Reclamantul a susținut că tweet-ul a inclus rate de eficacitate relativă fără nicio informație despre ratele de eficacitate absolută și că nu au fost furnizate date sau informații privind siguranța și, prin urmare, că Pfizer și-a promovat în mod înșelător și ilegal vaccinul COVID-19", se susține în rezumatul cazului. Tweet-urile greșit judecate au costat Pfizer 34.800 de lire sterline, adică 43.698,36 de dolari în costuri administrative. În cele din urmă, Dr. Phillips a susținut că tweet-ul a fost "accidental și neintenționat".

Dr. Ila Bhatia a declarat pentru Bio-Pharma că acest comportament nerafinat din partea lor a fost "mai puțin decât ideal", însă a menționat că este mai important faptul că informațiile nu au fost niciodată împărtășite de pe adresele oficiale ale gigantului farmaceutic. "Astfel de evenimente duc la o percepție publică slabă, nu doar pentru companie și brandul său, ci și pentru întreaga industrie", a declarat ea pentru publicația de știri medicale.

Bio-Pharma a obținut o declarație din partea unui purtător de cuvânt al Pfizer, care susține că firma este "profund îndurerată" și "recunoaște și acceptă pe deplin" problemele evidențiate de hotărârea PMCPA. Pe de altă parte, Pfizer a susținut că și-a luat angajamentul față de cod extrem de în serios și că a efectuat o investigație amănunțită. Conform site-ului, cazul a fost primit în februarie 2023 și a fost marcat ca fiind finalizat la 1 martie.

Vedeți mai multe despre raportul complet privind plângerea V. Pfizer aici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE