Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Membrii Consiliului de Administrație de la Radio România sunt certați cu limba română

Postat la: 08.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La sfârșitul anului trecut, cei 13 membrii ai Consiliului de Administrație de la Societatea Romana de Radiodifuziune, adica radioul public, au aprobat prin Hotărârea nr. 221/16.12.2015 bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2016.

Dar, au făcut-o, după cum scriu chiar ei, în temeiul art. 27 lit.e din Legea 41/1994 care stipuleaza la articolul 27: Consiliul de administrație are următoarele atribuții: "aprobă proiectul bugetului și urmarește execuția acestuia; repartizează bugetele unităților funcționale autonome, după aprobare". Dar, cei 13 zmei din Consiliul de Administratie nu au mai repartizat bugetele unităților funcționale autonome, convinși de "specialiștii" din Radio România că nu ar exista așa ceva. Dacă ar fi citit cu atenție Legea 41/1994 și ar fi știut limba română ar fi văzut că la articolul 32 precizeaza foarte clar: "Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune pot avea în structura lor studiouri teritoriale și alte unități funcționale autonome".

Pentru orice cunoscător mediu de limba română lucrurile ar fi fost clare, mai cu seamă că situația se întâlnește des în vorbirea curentă, când vrei să te exprimi mai concis. Să luăm un exemplu de școală primară: Ovidiu (chiar "Canoe") avea în coș mere, pere și alte fructe. După cunoștințele de limba română ale celor de la Radio România și în interpretarea lor merele și perele nu ar fi fructe. Învățătoarele și profesoarele de limba română ale celor din Consiliul de Administrație de la Radio România, cele care mai sunt în viață, cred că trăiesc un coșmar.

Trebuie precizat ca la ora actuala Consiliul de Administratie de la Radio Romania are urmatoare componenta: Ovidiu Miculescu-presedinte si director general, si membrii-Maria Toghina, Mirela Ioana Fugaru, Ruzandru Sararu, Radu F Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitrascu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doros, Alexandru Muraru. Poate că nu ar fi rău ca viitorii membri ai Consiliului de Administrație, înainte de a primi avizul de la Comisiile de Cultură din Parlament, să fie testați la limba română. Cine știe ce alte surprize ne mai așteapă? În fond și la urma urmei trăim într-o societate liberă și perlele din lucrările celor care susțin bacalaureatul au nevoie de concurență.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE