Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministerul Culturii finanţează cu 4,5 milioane de lei mai multe reviste culturale

Postat la: 02.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Culturii va finanţa cu 4,5 milioane de lei mai multe reviste editate de uniunile de creatori din România, între care se numără România literară, Convorbiri literare, Arhitectura şi Muzica.

Astfel, Uniunea Scriitorilor din România va primi o sumă de 3.225.664 de lei, pentru România literară, Luceafărul de dimineaţă, Ramuri, Orizont, Apostrof, Helikon, Viaţa Românească, Steaua şi Convorbiri literare, potrivit Normelor metodologice pentru finanţarea, în anul 2016, a revistelor şi publicaţiilor culturale ale uniunilor de creatori din România, membre ale Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori, publicate recent de Ministerul Culturii.

Uniunea Arhitecţilor din România şi Uniunea Artiştilor Plastici din România vor primit câte 238.938 de lei pentru revista Arhitectura, respectiv pentru publicaţia Arta. Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor va primi 398.230 de lei pentru revistele Muzica şi Actualitatea muzicală, iar Uniunea Teatrală din România va primi 238.938 de lei pentru publicaţia Teatrul azi.

Uniunea Cineaştilor din România va primi 159.292 de lei pentru revista Film şi pentru "All About Romanian Cinema". Totodată, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat pe contul său de pe platforma de socializare Facebook că Ministerul Culturii continuă subvenţionarea revistelor culturale, în baza Legii 136 din 2015.

"Deşi în ultimele zile a fost promovată suspiciunea că Ministerul ar renunţa la această formă de susţinere a publicaţiilor culturale, demersul instituţiei a fost acela de a verifica dacă respectiva lege respectă Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (versiunea consolidată), un act supranormativ pe care orice lege naţională trebuie să îl respecte. Pentru aceasta, reprezentanţii Ministerului Culturii au avut o întâlnire cu specialişti ai Consiliului Concurenţei pentru o analiză a cadrului legislativ şi pentru identificarea unor eventuale soluţii în condiţiile constatării unor neconcordanţe între legislaţia europeană şi cea românească", a spus Vlad Alexandrescu.

Potrivit acestuia, conform Regulamentului (UE) nr. 651/2014 al Comisiei din 17 iunie 2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare corespunzătoare cu piaţa internă în aplicarea articolelor 108 din Tratat, pot fi considerate compatibile cu piaţa internă ajutoarele destinate promovării culturii şi conservării patrimoniului naţional. "Ca atare, nu există nici un motiv legitim de suspendare a aplicării legii 136/2015, Ministerul va continua să acorde subvenţiile destinate susţinerii revistelor sprijinite de Alianţa Naţională a Uniunilor de Creatori", a mai spus ministrul Culturii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE