Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mircea Kivu: Cioloş tace, iar plagiatorul Tobă rămâne la Palatul Victoria!

Postat la: 03.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deşi şi-a plagiat lucrarea de doctorat, ministrul Internelor Petre Tobă se ţine cu dinţii de jilţul de la Palatul Victoria, afectând prestigul guvernului din care face parte, în timp ce premierul Dacian Cioloş preferă să tacă, afirmă sociologul Mircea Kivu.

„În urmă cu mai bine de două luni, jurnalista Emilia Şercan expunea, într-un articol publicat pe site-ul Pressone.ro, dovezi greu de contestat că teza de doctorat a lui Petre Tobă, ministrul Internelor, este un plagiat.

„Plagiat masiv, intenţionat"

Acum o săptămână, profesorul Dumitru Sandu, membru al Comisiei de etică a Universităţii Bucureşti, pornind de la argumentele jurnalistei, a publicat o analiză amănunţită a tezei incriminate, ajungând la concluzia drastică: "Plagiat masiv, intenționat, cu complicități multiple".

Tăcerea lui Cioloş

În situaţia asta, domnul Tobă avea la dispoziţie, zic eu, două soluţii onorabile: ori intenta celor doi un proces civil (pentru calomnie, defăimaire etc.), ori demisiona din funcţia de ministru. A ales a treia variantă, cea deloc onorabilă: îl doare în bască (...) Un ministru asupra căruia planează acuzaţia de furt intelectual afectează prestigiul întregului guvern din care face parte. De aceea, lipsa de acţiune a premierului Cioloş mi se pare greu de justificat", scrie Kivu, în cel mai recent editorial al său din România Liberă.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE