Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Întâlnire istorică între Papa Francisc și Patriarhul Chiril

Postat la: 12.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril, va discuta, vineri, cu Papa Francisc, în cadrul unei întâlniri istorice, la Havana, relatează Agerpres.Aceasta va fi prima întâlnire dintre un patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse şi şeful Bisericii Romano-Catolice de la schisma dintre Bisericile din Orient şi Occident în 1054, notează AFP.

Chiril a ajuns la Havana joi după-amiază, la bordul unui avion al guvernului rus și a fost întâmpinat pe aeroportul Jose Marti de preşedintele cubanez Raul Castro.

Patriarhul rus începe în Cuba un turneu în America Latină de 11 zile, pe parcursul căruia se va duce de asemenea în Paraguay şi Brazilia. La rândul său, papa Francisc va face o escală în Cuba în drum spre Mexic.

Cei doi lideri religioşi, care au nevoie de un teren neutru, vor profita de aceste vizite pentru a se întâlni câteva ore în aeroportul din Havana vineri după-amiază, mai notează France Presse.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE