Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Peste 625.000 de români beau zilnic alcool, iar unul din cinci fumează

Postat la: 19.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit unei analize recente a Institutului Naţional de Statistică, trei din patru români consideră că au o stare de sănătate bună sau foarte bună, unul din cinci fumează zilnic şi tot unul din cinci români bea alcool cel puţin o dată pe săptămână.

Practic, peste 625.000 de romani beau zilnic alcool, iar grupa cea mai consistentă de vârstă e 45-54 de ani. Insa, din analiza INS reiese ca doar unul din 10 face sport în timpul liber în mod obişnuit. Din populaţia rezidentă de 15 ani şi peste, 57,2% a consumat băuturi alcoolice în ultimele 12 luni precedente interviului, iar 19,2% nu a consumat niciodată alcool.

Bărbaţii au consumat alcool în proporţie mult mai mare decât femeile (72,6% faţă de 42,8%). Cei mai mulţi consumatori de băuturi alcoolice se regăsesc în rândul persoanelor de sex masculin din grupa de vârstă 45-54 ani (83,9%). Din populaţia rezidentă de 15 ani peste 18,7% au consumat frecvent băuturi alcoolice (cel puţin o dată pe săptămână). Consumul de băuturi alcoolice diferă în funcţie de perioada din săptămână. Din populaţia rezidentă de 15 ani şi peste, care consumă alcool, 98,1% a consumat băuturi alcoolice în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică şi 76,5% a consumat în zilele de luni până joi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE